March 12, 2012

Tipologia blogului meu


Cine sunt eu? Ce fel de blog e acesta?

Am ajuns la aceste întrebări observând că blogurile se încadreză în diverse categorii: blog de beauty, blog de călătorie, blog culinar, blog de modă, şamd, dar am observat că eu nu mă pot încadra într-o singură categorie pentru ca eu adopt un amalgam de subiecte, având un fel de jurnal on-line.

Una peste alta e un blog în care îmi pun sufetul şi de la care (sincer) nu aştept nimic. Nu cer produse spre testare, nu solicit sponsorizări, nu vreau reduceri, benefici sau bani pentru că nu scriu prentru asta, eu scriu în primul rând pentru mine. A nu se înţelege greşit, nu m-ar deranja deloc să primesc cadouşe sau alte beneficii, dar nu acesta mi-e scopul principal. Eu doresc să îmi creionez gândurile şi pasiunile şi pentru a îmi exprima propriile opinii.

Dacă scriu un blog de beauty? Îmi place să am grijă de mine: sunt obsedată de creme, loţiuni, produse de make-up. Sunt o micuţă snoabă ce îţi doreşte cu tot dinadinsul să aibă cele mai bune produse de îngrijire şi să se răsfeţe zilnic cu ele. Am o rutină de întreţiniere, una de machiaj, îmi fac manichiura de cel puţin 2-3 ori pe săptămână şi mă “mândresc” mai tot timpul pe blog cu noile achiziţii ca să vedeţi şi voi ce produse îşi merită şi ce produse nu îşi merită banii. Totuşi, nu sunt o specialistă în make-up, nu cunosc pe de rost denumirile tehnicilor de machiaj sau nuanţele din Naked 2 şi încă învăţ de la colegele mele blogger-iţe.

Dacă scriu un blog de fashion?  Îmi place să cunosc ultimele tendiţe, ador culorile pastelate ale sezonului, citesc publicaţii despre designeri, nu mă pot şi nu vreau să mă opresc din a cumpăra haine şi accesorii, iar atunci când îmi cumpăr ceva nou am deja în minte outfiturile posibile. Nu îmi cumpăr haine să mă ţină o viaţă pentru că nu vreau să mă ţină atât! Aşa dar, nu îmi pasă dacă pantofii frumoşi din vitrină sunt sau nu de piele dacă sunt frumoooşi iar sursa de achiziţie e cât de cât decentă (nici chiar turcisme şi chinezisme de duzină)! Sunt dependentă de pantofi şi cred că niciodată nu o să am destui, am cel puţin 3 perechi nepurtate vreodată, dar nu îmi pare rău, ştiu că le va veni vremea! Totuşi nu sunt complet dedicată acestei pasiuni. De Crăciun am renunţat la nişte pantofiori Laboutin pentru că nu am considerat că se merită investiţia, asta dupa ce luni de zile am visat la o pereche. Cand Moş Crăciun mi-a spus că există resursele necesare şi trebuie doar să îi aleg, nu i-am mai vrut... şi serios, nu regret (mi-am luat de banii aceia alte 5 perechi demenţiale)! Totodată nu îmi plac animal printurile fie ele la moda sau nu, nu agreez genţile LV şi nici după Hermes nu mă omor, deşiîn general iubesc gentuţele (cu precădere clutchurile şi plicurile). Surse foto: Asos.



Dacă vreau să scriu un blog de nutriţie? Am spus “vreau” pentru că încă nu am pus articole despre acestă temă, deşi manifest o pasiune pentru subiect. Contrar majorităţii, nu consider că dietele cu piept de pui la grătar sunt cele mai sănatoase. Ele nu sunt rele, dar sunt clişee! Sunt la polul opus veganilor şi vegetarienilor deoarece ador lactatele şi cărnurile, dar nu mănânc margarină, mezeluri sau gustărele considerate “sănătoase” (batoane de cereal, produse low-fat). Totuşi deşi mi-aş dori, nu respect cu tristeţe propriile reguli şi consum cereale (păcătuiesc cu prefearata mea pâine de secară), produse de panficiaţie şi patiserie (au o grămadă de margarină), mai ciugulesc uneori cartofi prăjiţi, aşa că nici blog de nutruiţie nu pot să am. Surse foto: Getprograde.comtravelsignposts.com şi dietdoctor.com/lchf.


Partea a doua din auto-caracterizarea de faţă urmează marţi, 13 martie. Vă aştept!

No comments: