March 4, 2012

Ceai - 4. Lipton Warming Apple Cinnamon


Astăzi vă prezint un ceai care mie personal îmi inspiră bucurie pentru că îmi redă în minte perioada sărbătorilor de iarnă, însă îmi face plăcere să îl beau în orice anotimp. Vom vorbi aşa dar despre Lipton Warming Apple Cinnamon, infuzia de fructe şi plante ce îmblânzeşte chiar şi zilele reci şi mohorâte.

Fiind un ceai fără cofeină, îl puteţi savura linilştiţi/te la orice oră a zilei pentru a vă bucura de gustul dulce acrişor al merelor înmiresmate cu scorţişoară.

Incrediente: Frunze de portocal (29,7%), scorţişoară (18,7%), aromă naturală (15,2%), măceşe (11,4%), măr (11%), hibiscus (5,6%), tei (5,1%), rădăcină de cicoare (3,4%)
Formă de prezentareLipton Warming Apple Cinnamoare 44 de grame dozate sub forma a 20 de pliculeţe piramidale (2,2 grame fiecare), ideale pentru infuzia noastră.

Mod de prepaprareTurnaţi 200 ml de apă fierbinte (~100° Celsius) peste pliculeţul de ceai şi lăsaţi la influzat pentru circa 4-5 minute.

Spre deosebire de alte produse Lipton (precum preferatul meu Morocco Mint), pliculeţele nu sunt foarte concentrate aşa că e recomandat să folosiţi maxim 300 de ml de apă la o infuzie.

Impresii: Deşi mă săturasem de infuziile pe bază de mere (aveam la muncă un sortiment similar, tot Lipton - vezi mai jos), acest ceai m-a surprins plăcut. Aroma scorţişoarei este învăluită de gustul dulce-acrişor al merelor, iar nota dată de frunzele de portocal îmbogăţesc şi mai mult buchetul acesti infuzii de plante şi fructe.

Informaţii nutriţionale: O cană de 200 ml conţine mai puţin de 8 kcal şi sub 1 gram de proteine sau carbohidraţi.

Concluzie: dacă vă place aroma merelor coapte şi scorţişoara vă va face plăcere să beţi această infuzie. Este un ceai dulce-acrişor cu o aromă încântătoare.

Atenţie - se găseşte şi în această variantă =>

Teoretic, ele reprezintă aceeşi infuzie de plante de la Lipton, însă eu le-am gustat în ambele forme de prezentare şi mi-a plăcut mai mult cel pe care l-am prezentata în acestă postare. Mai mult ca sigur, incredientele sunt la fel (nu mai am cutia din dreapta să verific incredientele), dar pe acesta din urmă l-am avut la muncă în timp ce cel de mai sus l-am savurat acasă şi cred ca atmosfera caldă de acasă m-a făcut să mi se pară acela mai bun.


Cei pasionaţi de acest subiect mă pot descoperi/urmări şi pe site-ul iubitorilor de ceai la http://steepster.com/adelinaradu.

2 comments:

Adina Aruştei said...

si mie imi place tare mult :D inca nu am desfacut cutia pe care am luat-o cu tine :)

Radu Adina said...

L-am incercat si eu si mi s a parut bun