March 21, 2012

Mere coapte cu miere şi nuci


Poate la prima vedere acest desert pare banal, însă credeţi-mă, e delicios!

Pentru acest preparat vă recomand să folosiţi mere de tipul Ionatan sau Red Delicious, în nici un cald mere Golden. Acestea din urmă se strâng la coacere având un aspect neplăcut, în timp ce celelalte se cumportă mai bine. Fiind puşin acrişoare, Ionatanele nu au un gust final excesiv de dulce, de aceea eu vi le recomand.


Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:

  • 4 mere
  • 50-70 grame nuci
  • 80-100 grame miere

Pasul 1 - Într-un bol se pune mierea (eu am pus 80 de grame).

Separat, se mărunţesc nucile cu cuţitul.

Eu vă recomand să le mărunţiţi cu cuţitul şi să nu le tocaţi cu maşina specială! Bucăţiile mari vor face acest desert mai savuors! 

Din mierea şi nuciile pe care vedeţi in dreapta am făcut un sos.


Pasul 2 - cu ustensila specială pentru mere se scoate cotorul, dar e preferabil să nu îl scoateţi în întregime: ar fi bine ca partea de jos sa nu o îndepărtaţi pentru ca să nu se scurgă sosul în tavă. Dacă nu reuşiţi, tăiaţi tot cotorul şi puneţi partea de jos la loc ca şi dop (aşa am făcut şi eu la unul pentru că am scos tot cotorul din neatenţie).


În locul cotorului se adaugă sosul făcut la pasul 1.
Eu am pus folie de aluminiu ca să fiu sigură ca sosul nu se va scurge în tavă cu totul şi le-am dat la copt. Am uitat sa fotografiez rezultatul din păcate, dar să ştiţi că nu am uitat pentru ca nu ar fi fost aspectuase ci doar pentru că le-am mâncat imediat ce au fost gata! Eu zic să încercaţi şi voi, e imposibil să nu vă iasă şi sunt sănătoase şi delicioase!


3 comments:

Cupcake Splendens said...

iubesc merele coapte!sunt foarte bune si cu stafide inauntru!

Unknown said...

mvai mi-am adus aminte ce bune sunt :X:X:X:X

Adelina Radu said...

imi plac iarna ...sa miroasa in casa :)