March 15, 2012

Ceai - 5. Lipton White Tea Rose Violet

Am descoperit zilele trecute un ceai floral delicat. Căutam - împreună cu o bună prietenă îndrăgostită de trandafiri - o infuzie de petale de roze. Aşa că după ce ne-am luat ţeapă cu Dilmah Rose with French Vanilla (despre care am să vă povestesc mai tărziu), am descoperit aceast ceai alb aromat.

Lipton White Tea Rose Violet are la bază ceai alb (după cum reiese din denumirea sa) 


Incrediente: Ceai alb (79,8%), Petale de trandafir (1%), Petalele violet (0,7%), Arome (18,5%).

Formă de prezentare: Lipton White Tea Rose Violet are 3.2 de grame dozate sub forma a 20 de pliculeţe piramidale, ideale pentru infuzia noastră.

Mod de prepaprare: Turnaţi 200 ml de apă fierbinte (~100° Celsius) peste pliculeţul de ceai şi lăsaţi la influzat pentru circa 4-5 minute.
Impresii: Nu sunt o amatoare de băuturi cu arome florale, însă acesta mi-a plăcut mai mult decât celelate ceaiuri pe care le-am încercat din această categorie (Dilmah Rose with French Vanilla şi Fares - Petale de trandafiri). Aroma fină de trandafiri şi violete îmbunăteţeşte acest ceai alb, iar faptul că nu conţine cofeină îl face potrivit pt. a fi savurat la orice oră a zilei.

Informaţii nutriţionale: O cană de 200 ml conţine mai puţin de 8 kcal şi sub 1 gram de proteine sau carbohidraţi.

Concluzie: Dacă îl găsiţi în magazine ar merita încercat. Nu vă va impresiona în mod deosebit, însă pentru mine, Lipton White Tea Rose Violet a fost o experienţă nouă, plăcută. 

Pret: eu am platit in jur de 3 euro cutia. Nu stiu dacă se găseşte la noi dar ar trebui sa fie maxim atât. În general toate sortimentele Lipton disponibile în România sunt mai ieftine decât în Cipru.

2 comments:

Adina Aruştei said...

Am observat ca in Metro se gasesc mai multe sortimente de Lipton decat in Carrefour, de exemplu.
Ma bucur ca il bei in continuare :)

Adelina Radu said...

Ma bucur ca se gasesc! Sigu ca il beau, imi place. Ai vazut ca te-am pomenit in articol, nu?