October 4, 2015

Vacanță în Iordania - Amman

În urmă cu ceva vreme vă povesteam aici despre prima parte din vacanța mea în Iordania. Astăzi vreau să vă prezint capitala acestei țări, Ammanul.

Orașul a fost constuit inițial pe 7 coline, numărul acestora determinând colțurile stelei de pe drapelul Iordanian. Acum Ammanul depășește teritoriul acestor coline, orașul mărindu-se prin contopire unor localități învecinate și ajungând să adăpostească o populație de 4 milioane de locuitori.

Cel mai cunsocute repere istorice ale orașului sunt Teatrul Roman și Citadela. Datorita vremii urâte noi am avut ocazia să îl vizităm doar pe primul pe care l-aș descrie ca un impresionant amfiteatru. La baza acestuia, se află și un mic muzeu unde am putut vedea costume tradiționale, vase și bijuterii specifice Amanului și zonelor învecinate.

Un alt loc ce merită vizitat e muzeul automobilelor regale, o impresionantă colecție de automobile de epocă (și nu numai) ce aparține familiei regale. Chiar dacă nu vă plac mașinile (cum să nu vă placă mașinile?!) cred că veți găsi acest muzeu interesant. Dacă sunteți însă pasionați/te de motoare puternice și bolizi de excepție trebuie neaparat să vizitați acest loc!





Per total pot să spun ca Ammanul a fost un oraș interesant, deși nu pot să vă spun exact dacă mi-a plăcut sau nu. Este mult mai curat și mai civilizat decât capitala Egiptului, rămânând totuși un oraș în care cultura arabă se simte la orice pas. Deși nu m-aș vedea niciodată locuind în Amman, a fost plăcut să îl descopăr alături de un prieten de suflet ce a crescut în aceste locuri, să îi descopăr farmecul și mai ales să îl savurez prin bucatele delicioase, pentru cp dacă e să vorbim despre lumea arabă, partea mea favorită e cu siguranță bucătăria lor!

Sper că v-a plăcut acestă poveste despre Amman! Rămâneți aproape, pe viitor vă voi vorbi și despre minunata Petra și experiența noastră în tabăra de beduini!

No comments: