May 30, 2013

Ceai - 11. Lipton Green Tea - Lemon Melissa

Lipton Green Tea - Lemon Melissa
Nu știu dacă vă era dor de postările în care luăm ceaiurile la analizat, dar sper că vă va face plăcere să savurăm înpreună o cană de ceai verde cu extract de lămâie și Melissa. 

Deoarece nu conscum mai niciodată cafea, îmi place să îmi iau doza de cofeină din ceaiuri și în speță din cele verzi, precum cel de astăzi. Îmbunătățit cu estract de lămâie și melissa, această băutură caldă merge cel mai bine savurată dimineața, după ce ați terminat micul dejun și doriți să vă acordați un moment de relaxare. 

Incrediente: ceai verde 81%, Melissa 12%, coajă de lămâie 3%, arome 3%.

Formă de prezentare: Cutia conţine 20 de plicuri piramidale, fiecare având 1,6 grame de plante.

Mod de preparare: Turnaţi 200ml de apă proaspăt ușor răcită după fierbere (90 C) peste pliculeţul de ceai și lăsați la infuzat 2. Dacă veți mări timpul recomandat ceaiul va fi mai tare, implicit mai amărui. 

Impresii: Un ceai verde plăcut și aromat atunci când nu este lăsat prea mult la infuzat.Îl recomand celor ce preferă ceaiurile verzi slabe. 

Preț: aprox 10 lei (am estimat eu preț, dar vă rog să mă corectați dacă cunoașteți suma exactă)

Concluzie: Mie îmi plac mult ceaiurile verzi, așa că era aproape imposibil să nu cumpăr această variantă. Ce vă recomand însă e să îl consumași după ce ați mâncat dacă aveși probleme cu stomacul (ca mine) deoarece eu am simțit ușoare dureri atunci când l-am consumat pe stomacul gol - știu că nu e indicat să consum prea mult ceai verde oricum, însă nu la toate am avut această "reacție".

Ați încercat această variantă de ceai? Vă plac ceaiurile verzi?


8 comments:

Adelina Radu said...

Eu nu stiu, nu ma impac bine deloc cu ceaiul verde! Il prefer pe cel negru:D! Sau poate ca inca nu am nimerit un ceai verde cu adevarat bun la gust!

Adelina Radu said...

nu sunt pasionata de ceaiul verde :)

Adelina Radu said...

Iubesc ceaiul verde, iar varianta asta mi se pare delicioasa, mai ales ca eu il beau neindulcit, simplu.

http://the-may-day.blogspot.ro/

Adelina Radu said...

Mie imi plac mult,însă daca sunt lăsate prea mult la infuzat devin amare.Secretul unui gust placut mi se pare respectarea cu atenţie a timpului

Adelina Radu said...

Mie chiar imi ,plac.Ai încercat varianta cu iasomie?Mi se pare cea mai deosebita

Adelina Radu said...

Multumesc pt sfat! EU mereu ba las prea mult, ba prea putin!

Adelina Radu said...

Da,si eu tot neindulcit il prefer.Doar să nu uit prea mult pliculetul în cana va devine prea amar

Adelina Radu said...

Uram ceaiul verde pana cand o colega a cumparat o cutie din carrefour ceai verde cu lamaie. In combinatie cu suc de lamaie natural si fara niciun gram de zahar avea un gust placut. Aproape ca imi provocase dependenta la un momentdat. Trebuie sa il cumpar cand ajung in Carrefour