January 17, 2012

Vită aromată cu ierburi şi legume în Slow cooker

(Reţeta poate fi făcută şi într-o oală normală. Varianata în Slow cooker este mai sănătoasă,  datorită modalităţii de preparare, iar carnea puţin mai fragedă) 

De câteva luni de când am descoperit oala cu fierbere lentă (Slow Cooker-ul), consumăm carne de vită mult mai des, iar asta aduce o deosebită satisfacţie papilelor mele gustative. Dacă la început mă tot gândeam cum să o folosesc şi ce reţete să aleg, acum am înventat proprile mele reţete aromate. Mai jos găsiţi varianta mea de vită cu ierburi şi legume. 

Incredient principal:
  • 4-6 bucăţi carne de vită





Incrediente sos pt. macerare:


  •     3 lingurite cimbru
  •     ½ lingurita fulgi de chilli
  •     3 linguri sos de soia
  •     2 linguri otet balsamic
  •     Sare
  •     Piper (proaspat macinat pe cat posibil)


Incrediente finale:


  • 100 g ciuperci ( aprox. ½ cutie mică ciuperci)
  • 1 morcov
  • 2 lingurițe pastă roșii (sau sos de roşii)
  • Oregano




Incredientele pt. sosul de macerare se amestecă bine într-un vas după care se aplică pe carne cu pensula de silicon (sau cu mâna dacă vă place mai mult). Carnea se lasă la odihnit în jur de 30 de min - dacă se găteşte în Slow Cooker aromele vor pătrunde oricum în preparat, iar de aceea nu e necesar să se lase la macerat un timp mai îndelungat. 



Carnea se aşează în Slow cooker, iar peste ea ciupercile şi morcovi tăiaţi julien.








Am adăugat pasta de roşii şi am aşezat frunze proaspete de oregano peste preparat şi am acoperit cu apă.









Am dat pus slow cookerul pe modulul rapid şi am aşteptat 4 ore. În mod normal aş fi pus pe modulul lent şi aş fi lăsat 8-10 ore, dar de cînd mustaciosul meu iubit s-a mutat la noi evităm aromele intense ce ar putea să îi facă poftă aşa şi să îl înebunescă de cap.


Din păcate, am uitat să fotografiez şi rezultatul, dar vă asigur ca a fost bun, cel puţin nouă ne-a plăcut şi vom mai face această reţetă cât se poate de curând.

Poftă bună!

3 comments:

Adina Aruştei said...

Ce frumos ai scris!

Adelina Radu said...

Multumesc Adina! Am avut profesori buni de la care sa iau lectii de blogging :)

MichelyL said...

Atat de apetisant a fost rezultatul, ca ati uitat cu totul de fotografierea lui. Interesant, eu nu prea ma impac cu carnea de vita!