January 19, 2012

Crema de ochi - alegerea ideală

Sursa foto: http://health.howstuffworks.com/ 
De curând am observat că în jurul ochilor îmi apar linii fine. Nu pot spune că sunt riduri deoarece ele apar doar când solicit pielea prin machiaj şi ulterior prin demachiere, însă existenţa lor a început să mă îngrijoreze şi am decis să iau măsuri cât de repede posibil.

Cum am luat măsuri la capitolele cele mai importante: hidratare, nutriţie şi somn, a venit rândul unui adjuvent cosmetic pt. ochişorii mei.

Din principiu, dar şi după îndelungii studii, cercetări şi experienţe în domeniu (deh, am lucrat în domeniul dermato-cosmeticelor în perioada facultăţii) nu pun pe faţă decât creme bune, în care am încredere. E drept că în trecut am folosit şi eu produse de la Avon, Garnier sau L'Oreal, dar acestea sunt produse de buget, care îşi fac efectul  în limita preţului solicitat şi nu putem să cerem minuni de la ele. De aceea, vreau să vă amintesc de importanţa utilizării unor creme bune, chiar dacă preţul acestora este mai ridicat. Nu spun ca tot ce e scump e şi bun, dar sunt foarte puţine produse "de buget" care au dat rezultate pe perioade îndelungate, iar produsele de calitate nu se găsesc în supermarket sau la vânzare directă ci doar în farmacii sau magazinele de specialitate.

Astfel, documentându-mă asupra proprietăţilor necesare unei creme pentru ochi tineri (nu antirid), am învăţat că:

  • Crema pt ochi trebuie să fie puternic hidratantă. În general, rigurile tind să apară mai repede la persoanele cu tenul uscat, ceea ce ne demonstrează încă o dată necesitatea unui ten proaspăt şi hidratat. Deşi e preferabil ca toate cremele de faţă să fie hidratante, acest lucru este absolut necesar în cazul cremelor de ochii.
  • Textura lejeră este de preferat în cazul cremelor pt această zonă sensibile. Cu toate astea, am auzit că unele fete evită gelurile pentru că le dau senzaţia de uscare (exact ceea ce nu dorim), dar cremele grase pot să intre greu în piele şi să ne încurce atunci când vrem să ne machiem şi să ieşim repede din casă.
  • Mai renumit/scump nu înseamnă mai bun: există banduri consacrate care excelează în produse de make-up, parfumerie sau alte domenii., dar asta nu ne da şi garanţia că cremele lor sunt bune.
  • Învăţaţi puţin incredientele cremelor. Ştiu că e greu să ţineţi minte o teorie lungă, dar căutaţi-i pe cei mai frecvenşi să ştiţi ce trebuie evitat şi ce este de preferat. Cele cu incredientele organice sunt indicate.
  • Încercaţi să nu cumpăraţi cremele pe care le-aţi văzut în reclame. Un principiu de marketing ne spune ca un produs care are nevoie de reclamă este un produs care nu reuşeşte să se vândă singur, iar noi vrem să cumpărăm produsul pentru cât de bun e, nu pentru cât de fascinantă e reclama.
Iar acum să vedem ce ar fi de încercat din gama produselor pentru ochii, dacă vrem un produs care să ne ajute să hidratăm zona ochilor pentru a preveni viitoarele neplăceri cauzate de trecerea timpului:

Buget redus: deşi ştiu că e scump şi nu toate vă permiteţi creme mai scumpe, eu vă recomand cu căldură să puneţi un banuţ deoparte pentru că efectele se văd în timp, iar cel ce are de câştigat este preţiosul vostru ten. Totuşi, dacă încă nu este de unde, v-aş recomanda produsele Apidermaliv.

Buget mediu: Dacă ar fi să aleg într-o farmacie o cremă în care să am încredere, cred că prima dată aş pune mâna pe un produs Avene. Sunt ideale pentru tenul sensibil, iar eu am fost foarte mulţumită de ele. Într-un registru asemănător cu produsele Avene, se găseşte ofera IvathermeAmbele game oferă produse ce au la bază apă termală şi sunt dedicate tenurilor sensibile.

În aceeaşi categoria aş încadra şi cremele de la GalenicEu folosesc de ani de zile doar demachiantul Galenic PUR (face parte din gama cu apă de Melilotus), iar dacă ar fi să îl schimb probabil aş reîncerca demachiantul de la Avene (l-am folosit cu mult timp în urmă şi mi-a plăcut).

Buget ridicat: Am auzit lucruri foarte bune despre produsele Roc şi Estee Lauder, însă produsele lor cele mai bune sunt din gama anti-rid şi sunt recomandate în special doamnelor peste 30 de ani aşa că le voi scoate din discuţie pentru moment.

Alt branduri despre care am auzit doar cuvinte de laudă ar fi Clinique şi Clarins. De la Clinique m-a atras "All about Eyes", iar de Clarins Eye Contour Balm.


Aceasta sunt preferinţele mele în materie de creme de ochii şi intenţionez să-mi achiziţionez una dintre ele cât de curând. Până acum oscliez între cea de la Avene şi cea de la Clinique. Voi ce aţi alege? Aţi folosit vre-un produs amintit în lista mea?

Menţionez că recomandările de mai sus sunt păreri personale, concluzii la care am ajuns în urma unei analize a produselor de pe piaţă, a părerilor utilizatorilor şi a site-urilor de profil şi nu reprezintă sfaturi specialzate. Dacă suferiţi de o problemă mai delicată (cuperoză, cearcăne severe, acnee, riduri profunde) sfatul meu este să consultaţi un medic dermatolog şi să faceţi o vizită la cosmetică.

No comments: