April 13, 2012

Pasca cu smântână/iaurt!

Astăzi vă împărtăşesc primul desert nelipsit de pe masa mea de Paşte: Pasca cu smântână!

După cum se vede chiar din titlu, această pască se poate face şi cu iaurt, iar eu am făcut întocmai. Pentru cei ce nu ştiu, smântâna este un produs ce se foloseşte preponderent în România şi alte state est-europene, negăsindu-se cu uşurinţă peste tot. Dacă doream foarte tare, puteam să cumpăr smântâna noastră autohtonă din unul dintre zecile de magazine ce comercializează produse româneşti, însă eu am preferat să folosesc o găletuşă de iaurt.

Să vedem de ce avem nevoie pentru umplutură:
  • 750 gr smântână -  iaurt
  • 2 linguri făină
  • 5 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 150gr zahăr
  • 1 lng rom
  • vanilie
  • coajă rasă de lamaie
  • un praf sare
  • stafide 50-70 grame
Instrucţiuni:

În primul rând separăm ouăle:

Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul tos și zahărul vanilat - în cazul de față eu am pus esență de vanilie:
Adăgăm iaurtul (știu că 750 de grame pare mult, dar merită!)

Punem coajă de lămâie și esență de rom (eu am preferat să pun coajă de lămâie din belșug - am norocul să am parte de lămâi dulci, proaspăt culese ce dau o aromă deosebită preparatelor )

Se adaugă făina:

Albușurile bătute spumă tare (în care am pus un praf de sare):


Și stafidele - La sfârșit după ce se toarnă în tavă compoziția se pot pune 50 - 70 grame de stafide (în funcție de preferințe) înmuiate în prealabil în apă calduţă şi scurse bine. Eu le-am integrat în compoziție înainte de a le pune în tavă. Nu spun că e mai bine, a fost o decizie de moment, vouă vă recomand să le puneți la sfârșit ca să nu se lase jos.

Am amestecat ușor:

Am luat aluatul făcut în prealabil aici:

L-am așezat în tavă și am pus compoziția:

Iar rezultatul proaspăt scos din cuptor a fost:
 

După o oră s-a așezat în tavă. Pasca mea cu smântână așteaptă să fie devorată, însă doar după Învierea Domnului!



5 comments:

Adelina Radu said...

arata foarte bine! sa aveti pofta! :*

Adelina Radu said...

Arata foarte bine! Multumim pentru ca ne-ai impartasit reteta!  Si..pofta buna duminica! :)

Adelina Radu said...

 Mulțumim frumos! Sărbători fericite să ai!

Adelina Radu said...

 Multumesc, mâine revin cu rețeta de pască cu ciocolată!

Adelina Radu said...

Accesati flysky.ro!Veti gasi aici o multime de variante ieftine de zbor!Eu am cumparat si am fost foarte multumita!