April 13, 2012

Aluat fraged - pentru pască

V-am spus la începutul săptămânii că de sărbătorile Pascale voi prepara pască cu iaurt și pască cu ciocolată, însă înainte de toate vreau să va prezint rețeta aluatului, iar pasca va fi postată ulterior.

Pentru mult îndrăgita mea pască, eu prepar un aluat fraged, sfărmicios şi gustos.

Avem nevoie de:
  • 1 pachet unt/margarină
  • 300 gr zahăr 
  • 2 ouă
  • 1/2 pachet praf de copt
  • esență de rom,
  • sare 
  • 300 gr faină
În cazul de față eu am modificat puțin gramajele. 

Am făcut aceste moficări pentru că pachetul meu de unt a fost mai mic (200 grame) am redus totodată cantitatea de zahăr (250grame).

Dacă pachetul vostru de unt e de 250 grame, respectați gramajele specifiate și va ieși un aluat suficient pentru o pască mare.






Etape:
-  se freaca untul / margarina cu zahărul




- se incorporează pe rand cele doua oua, sarea


- nu vă speriați dacă se înmoaie (sau dacă începe să arate precum un aluat "tăiat")

- se pune făina în care s-a adăugat în prealabil praful de copt

- și se amestecă bine (cu paleta de lemn sau cu mâna)


- se dă la rece până se face compoziția de pască

1 comment:

Adelina Radu said...

servesc o bucatica...:)