February 29, 2012

Ceai - 3. Lipton Pink Citrus


Din nou, am să aduc în discuţie un ceai Lipton, de această dată în varianta Pink Citrus, un sortiment cu grepfrut şi portocale.

Lipton Pink Citrus este o infuzie de plante şi citrice ce îţi revigorează dimineţile somnoroase prin aroma fină de fructe proaspăt culese. Spun asta deoarece mirosul de citrice dat de acest ceai este foarte asemănător cu cel pe care îl simt uneori în dimineţile însorite, mai ales în această perioadă când portocalele încep să se coacă.

IncredienteMaceşe, coajă de portocală (18,2%), Hibiscus, arome, măr, iarbă de lămâie, coajă de lamaie (1,8%), coajă de grepfrut (0,9%)

Formă de prezentare: La fel ca şi ceaiurile prezentate în posturile anterioare, Lipton Pink Citrus are 40 de grame dozate sub forma a 20 de pliculeţe piramidale ce ne oferă o infuzie completă şi rapidă a plantei.

Mod de prepaprareTurnaţi 200 ml de apă fierbinte (~100° Celsius) peste pliculeţul de ceai şi lăsaţi la influzat pentru circa 4-5 minute.
Impresii: Prima aromă simţită te duce cu gândul la un grepfrut bine copt, mare şi roşu. După aceea simţi pe rând şi celelalte citrice (deşi aroma grepfrutului rămâne predominantă), gustul final fiind unul acrişor-amărui .

Informaţii nutriţionale: O cană de 200 ml conţine mai puţin de 8 kcal şi sub 1 gram de proteine sau carbohidraţi.
Concluzie: Dacă îţi plac fructele de grepfrut trebuie neaparat să îl încerci, însă dacă nu te dai în vânt după ele ai putea să laşi ceaiul acesta celorlalţi. Nu are un gust neplăcut, însă pe mine nu m-a impresionat în mod deosebit şi nu l-aş mai cumpăra.

3 comments:

Alina said...

bineinteles ca la noi n-am gasit asa ceva...

Adelina Radu said...

Daca vei fi interesata sa il incerci, ma anunti.

Cred ca depinde si la noi de magazine/cerere. Am gasit in Romania sortimente care in Cipru nu se gasesc.

Adina Aruştei said...

Nu ma tenteaza :)