February 28, 2012

Ceai - 2. Lipton Green Tea Indonesian

Fiind o companie de renume in lumea ceaiului, cei de la Lipton ne oferă o ofertă variată de ceai verde. În acest post am să vă vorbesc despre unul dintre preferatele mele şi anume: Green Tea - Indonesian Sancha Tradition.

Spre deosebire de celelalte variante de ceai verde, acesta este un sortiment mai fin, având un gust mai puţin amărui. Florile de portocal dau o aromă deosebită ceaiului şi transformă această băutura de culoare galben-chihlimbar într-o plăcere rafinată.
Incrediente (preluate din descrierea de pe cutie): Ceai verde 98,8 %, aromă naturală 1,4% şi floare de portocal 0,4%. Din păcate nu ştiu la ce se referă această aromă naturală aşa că vă rog să îmi spuneţi voi dacă ştiţi mai multe.

Formă de prezentare: Cutia conţine 20 de plicuri-piramida. Precum şi la celelalte sortimente Lipton cu plicuri piramidale, acest ceai verde aromatizat prezintă avantajul realizării unei infuzii rapide şi eficiente.

Mod de prepaprare: Turnaţi 200 ml de apă fierbinte (100° Celsius) peste pliculeţul de ceai. În mod normal nu se adaugă lapte sau zahăr, dar rămîne la latitudinea dumnevoastră să îl îndulciţi sau nu. Pentru un gust plăcut, nu foarte amar se lasă la influzat pentru circa 2-3 minute. Cei ce preferă un ceai verde concentrat pot prelungi această perioadă.


Impresii:  Lipton Green Tea Indonesian este unul dintre sortimentele mele favorite de ceai verde. Dacă este să îl compar cu celelalte variante ale aceluiaşi producător aş spune că este prima mea alegere deoarece este aromat şi nu foarte amar.

Informaţii nutriţionale:  O cană de 200 ml conţine mai puţin de 8 kcal şi sub 1 gram de proteine sau carbohidraţi.

Preţ: 10-12 lei

Concluzie:  Este un ceai fin, deosebit datorită aromei dată de florile de portocal. Dacă vă plac ceaiurile verzi trebuie să gustaţi acest sortiment aromat.

No comments: