February 24, 2012

Ceai - 1. Lipton Forest Fruit - varianta 1

Astăzi am ales să discutăm despre Lipton - Forest Fruit, varianta cu zmeură, mure şi afine. 


Este un ceai fructat, ce dă apei o nuanţă purpuire. Are un gust puternic de fructe de pădure, fiind acrişor datorită afinelor. Îl recomand celor ce preferă ceaiurile acrişoare, fructate, cu miros plăcut.

Acest sortiment nu este singurul ceai de fructe de pădure din coleţia Lipton. În mare majoritate a magazinelor se găseşte un alt sortiment, care e însă mai dulce (şi pe care îl ador). Vezi poză acestuia mai jos, la finalul articolului!


Incrediente (preluate din descrierea de pe cutie) : Hibiscus, măceşe, arome(?!), mure, coacăze negre, zmeură, afine.



Formă de prezentare: Cutia conţine 20 de plicuri-piramida. Avantajul acestor pliculeţe este că apa intră bine în contact cu plantele, iar infuzia se realizeză mult mai bine.



Mod de prepaprare: Turnaţi 200ml de apă fierbinte (nu clocotită) peste pliculeţul de ceai. În mai puţin de 10 secunde apa se va colora frumos. Mai jos aveţi o poză cu infuzia proaspăt făcută. Conform recomandărilor, plicul se lasă 4-5 minute în cană, dar dacă doriţi o aromă mai puternică puteţi să îl lăsaţi chiar mai mult de atât.



Impresii: Îmi plac băuturile acrişoare, însă acest ceai a fost puţin prea acru pentru gusturile mele. Totuşi, ţin să precizez că eu nu beau ceaiurile îndulcite, însă în acesta aş adăuga puţină miere sau îndulcitor de ştevie (eu de zaharină nici nu vreau să aud) pentru a îl îmbunătăţii.


Pret: 12-15 lei


Concluzie: Dacă vă plac ceaiurile acrişoare vă invit să îl încercaţi. O cană de 200 ml are cam 7-8 kcal, deci puteţi bea liniştiţi/te, nu va avea efecte negative asupra dietei :)

Atenţie - varianta descrisă şi prezentată mai sus este cea cu mure, coacăze negre, zmeură şi afine. Cealaltă variantă despre care vă vorbeam şi a cărui review va urma în curând, conţine alte fructe şi este cea din dreapta. =>

No comments: