July 19, 2019

Produse noi în rutină

Pentru mine îngrijirea tenului nu este doar o necesitate, ci un ritual relaxant cu ajutorul căruia uit de probleme și mă detașsez de stres. Pe lânga toate astea, este li o pasiune, iar de aceea sunt permanent curioasă să fiu la curent cu noile produse lansate și dacă un produs nou îmi surâde, trebuie să îl testez.

Haideți să vă arat așadar schimbările pe care l-am realizat în rutina mea de la ultima postare (aici).. 
Am înlocuit cleanserul Wilko Skin Therapy cu CeraVe Foaming Facial Cleanser care îmi place mult mai mult. Îl folosesc ca produs de curățare dimineața sau ca cel de-al doilea cleanser seara (dacă nu am aplicat machiaj îl folosesc doar pe acesta) și nu am nimic să îi reproșez. 
Când se va termina, cred însă că voi încerca varianta mai blandă de la Cerave (Hydrating Facial Cleanser). Pe ambele le găsiți în farmacii, dar eu am cumpărat acest produs de pe Iherb. 
După cum vedeți am înlocuit un singur produs, dar am introdus șapte!
Primul ar fi Missha - Time Revolution - The first treatment mist 
Am cumpărat acest mist din Korea de Sud și îl folosesc înaintea tonerelor, imediat  după ce mă spăl pe față. Am avut acest produs și sub formă de Essence fără pompiță, dar am dorit un mist pentru o aplicare rapidă când mă grăbesc dimineța sau când mi-e lene să aplic un produs ca la carte.

Cel de-al doilea produs pe care îl folosesc cu regularitate, în alternanță cu tonerul HadaLabo de care v-am povestit aici, este Tony Moly - Wonder - Ceramide Mocchi Toner. Un alt produs cumpărat din Seul, este acest toner foarte spornic de la Tony Molly. Costă în jur de 100 de lei (are 500ml!), hidratează bine, senzația de lipicios dispărând repede de pe ten. Este un produs pe care îl folosesc cu plăcere în concedii când nu am râbare să car multe produse cu mine (îl decantez în recipiente de 15 ml rămase de la serumurile Niod).

Lumane - Artic Dew
Deși este un produs Finlandez, am cumpărat acest ser anul trecut din Norvegia. Mi-au plăcut atât de mult acele locuri încăt simțeam nevoia să vin de acolo și cu un suvenir cosmetic. Acest ser are la bază betaină, acid hialuronic, extract de scoarță de mesteacăn și o bacterie marină (numită pseudoalteromonas), toate acestea fiind elemente benefice pentru ten. Deși pare să funcționeze și simt un plus de hidratare, trebuie să recunosc că nu intenționez să cumpăr din nou acest ser datorită parfumului. În ciuda faptului că este ultimul în lista de ingrediente, acesta se simte destul de pregnant, iar pentru mine e deranjant. Dacă vă plac produsele puternic parfumate și considerați ca acestea nu vă cauzează iritații, poate e ceea ce căutați.

Drunk Elefant - C-Firma Day Serum
Serumul DE a fost o gură de aer proaspat dupa suspensia cuVitamina C de la The Ordinary. Ca și textură și beneficii îmi amintește de serul cu Vitamina C de la Paula's Choice. Din păcate însă oxidează prea repede și având in vedere că nu reușesc să folosesc mai mult de o jumătate din sticluță până și devine portocaliu, eu nu voi mai cumpăra acest ser. Prețul său este destul de mare (£67 - 350 lei), eu l-am cumprat din Sephora din NYC, însă nu e cu mult mai ieftin nici acolo.

Niod - Survival 0
Acesta este un nou antioxidant introdus in rutina mea. Uneori îl folosesc ziua, umrat de un produs cu SPF, alteori seara. Deși conține mai multe îngrediente benefice și anti îmbătrânire, nu este suficient de hidratant dacă sunteți în căutarea unui produs care să le facă pe toate. A fost £20 (comandat direct de pe site-ul Deciem) și pot spune că îmi place, dar pe viitor vreau să încerc o varianta cu SPF, probabil Survival 30. 

Life-flo, Retinol A 1% 
Deși am avut o relație bună cu Retinolul de la The Ordinary, am realizat că formula era prea slabă pentru tenul meu deja obișnuit cu retinolul și am trecut la această cremă. Nu îmi cauzează iritații, însă nu vă o recomand daca nu ați mai folosit vitamina A. Prețul cremei a fost decent, eu cumpărând-o cu aproximativ 70 de lei de pe iherb (aici).
Eu folosesc retinol pe toată durata anului, însă evit aplicarea lui dacă știu că a doua zi voi sta mult la soare și fac pauze de la el în vacanță.
Înainte de a folosi produse cu retinol vă recomand o documentare temeinică. Pentru început ați putea să urmăriți pe YouTube video-urile lui Carolinei Hirons despre acest subiect (playlist-ul se numește Vitamin A/Retinoids/Retinol).

Stridex Maximum 
Acesta este unul dintre cele mai acesibile produse cu BHA de pe piață. Cutia se găsește la aproximatriv 20 de lei și include 55 de dischete îmbibate cu acid salicilic. Tenul meu a resimțit la aplicare acestă formulă ca fiind mai puțin blândă decât produsele similare de la Paula's Choice, însă nu am avut nici o reacție alergică și luând în considerare prețul imbatabil, eu cred că merită luat în considerare.

Acestea sunt noutățile din rutina mea, dacă aveți întrebări suplimentare, vă rog să mi le adresați într-un comentariu.

O zi frumoasă!
Notă: Unele linkuri conțin coduri de afiliere. Acestea nu influențează în nici un fel prețul plătit de cumpărător.

No comments: