March 26, 2019

Rutina mea de îngrijire - primăvara 2019 - III

Partea 3

Am început seria articolelor legate de rutina mea de îngrijrie a tenului cu mențiuni despre produsele de curățare și acizii pe care îi folosesc (aici), urmând a trece în revistă serumurile și produsele tratament din rutina mea (aici), iar astăzi vă voi povesti despre produsele pe care le folosesc pentru a menține hidratarea tenului.
  • Crema Black Snail All in One de la Mizon este formulată cu 90% extract de melc negru. Poate sună grețos, dar din punct de vedere chimic, mucusul de melc este un amestec complex de proteoglicani, glicozaminoglicani, enzime glicoproteice, acid hialuronic, peptide de cupru, peptide antimicrobiene și oligoelemente, inclusiv cupru, zinc și fier1). În plus față de extractul de melc, această cremă conține 20 de extracte de plante, adenozină, peptide și niacinamide, nu are coloranți, parabeni și nici parfum.
    Personal îmi place All In One deoarece este o cremă cu o textură lejeră pe care o pot folosi chiar atât dimineața, cât și seara, chiar și când tenul este ușor iritat.
  • Natural Moisturinsing Factors + HA de la The Ordinary este o altă cremă hidratantă pe care o folosesc în mod frecvent. Din câte am auzit, s-ar putea să nu fie suficientă pentru cei cu tenul foarte deshidratat, însă pentru mine această cremă face o treabă foarte bună.
    Factorii naturali de hidratare din această cremă ajută la protejarea stratului superior al pielii și la menținerea hidratării. Aceștia sunt formați din aminoacizi, acizi grași, trigliceride, uree, ceramide, fosfolipide, glicerină, zaharide, PCA (pyrrolidone carboxylic acid) de sodiu, acid hialuronic și mulți alți compuși care sunt în mod natural prezenți în piele.
  • Crema Revive de la Radical Skincare este un produs multifuncțional pe care îl folosesc pentru îngrijirea ochilor. Aceasta conține extracte de flori Gatuline, cafea verde, Hylasome, celule stem vegetale, Malachit, glicerină și ulei de jojoba ce împreună ajută în îmbunătățirea aspectului cearcănelor, a petelor și a liniilor fine din jurul ochilor. La ora actuală folosesc crema aceasta de cca 2 săptămâni și nu aș putea să vă spun dacă merită, însă având in vedere raportul ingrediente/preț aș spune că e puțin cam scumpă pentru ce conține (un alt minus ar fi faptul că are parfum).
  • Squalane derivat din plante de la The Ordinary este produsul cu care îmi închei rutina de îngrijire. Nu îl folosesc în fiecare seară, dar este foarte benefic atunci când am nevoie de un plus de hidratare este exact ce am nevoie. Deși uleios, Squalane este non-comedogenic și este potrivit pentru  toate tipurile de piele.
Surse:  1 - http://thebeautybrains.com/2009/02/are-snail-creams-good-for-your-skin

No comments: