March 24, 2019

Rutina mea de îngrijire - primăvara 2019 - II

Partea 2

După ce v-am vorbit zilele trecute aici despre produsele de curățare și acizii pe care îi folosesc, e timpul să vă povestesc și despre serumurile și produsele tratament din rutina mea. 
  • Soluția pe bază de cafeină de la The Ordinary o folosesc pentru a îmbunătății aspectul zonei din jurul ochilor. Cu o textură ușoară, cafeina în concentrație de 5% este benefică pentru ameliorarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor.
  • Buffet de la The Ordinary este un produs pe care îl folosesc pentru că vine la pachet cu numeroase complexe de peptide. Chimic vorbind, o peptidă este un lanț de aminoacizi legați prin legături peptidice care stă la baza proteinelor din piele. Folosindu produse cu peptide nu doar că ne îmbunătațim aspectul pielii, dar ajutăm acizii din rutina noastră să devină mai eficienți.  Am ținut să menționez acest aspect deoarece dacă studiem ingredientele unui produs trebuie să știm că din punct de vedere INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient), peptidele sintetice obținute prin chimie organică sunt numite prin numărul de aminoacizi pe care îl conțin. O dipeptidă conține doi aminoacizi, o tripeptidă conține trei aminoacizi și așa mai departe. Prefixul "oligo" (câteva/puține) sau "poly" (multe) pot preceda deasemenea denumirile peptidelor. Știind aceste informații, vă veși convinge singuri de compelxitatea acestui produs dacă vă uitați pe ingredientele sale.
    Sunt la a doua sticluță și deși îmi place acest produs de la TO, intenționez pe viitor să testez varianta SubQ Skin de la Hylamide care se vrea a fi o formulă îmbunătațită.
  • Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% de la The Ordinary se află în rutina mea deoarece sunt o mare fană a antioxidanților. Acești doi compuși puternici sunt derivați din plante, iar până recent i-am folosit diluați în Suspensia de Vitamina C 23% + HA Spheres 2% de la aceeși firmă, dar cum aceea s-a terminat, îi folosesc în momentul de față ca atare, aplicându-i după alte serumuri pe bază de apă.
  • Emulsia Granactive Retinoid 2% nu este primul produs cu retinoizi pe care îl folosesc așa că dacă nu ați mai folosit un produs similar până acum, v-aș recomanda să îl introduceți cu grijă în rutina voastră. Iar dacă decideți să faceți acest pas este absolut necesar să folosiți produse pentru hidratare și protecție solară pe timpul zilei.
    Retinoizii sunt o clasă de compuși chimici ai vitaminei A. Am început să folosesc retinol de câțiva ani și sunt foarte mulțumită de rezultate, dar am și norocul de a îl tolera foarte bine. La început mă exfoliam și eu destul de urât, dar trepatat, pielea mea s-a obișnuit, iar acum observ o diferență, tenul meu fiind mai luminos și fără urme de riduri. Dacă doriți să începeți să folosiți retinoizi, deși acestă variantă este destul de blândă, pentru început site-ul oficial recomanda să testați Retinolul 0.2% în Squalane. Dacă suferiți de acnee sau aveți probleme mai grave, ați putea să vă întrebați dermatologul mai multe despre acidul retinoic și formele sale.
  • Probabil ar fi trebuit să amintesc Acidul Alpha Lipoic 5% TO în articolul anterior în care am discutat despre acizi, însă folosesc acest produs mai rar decat AHA și BHA și la urma urmei este tot un antioxidant. Aplic Lipoic o dată pe săptămână, seara pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Nu aș putea spune că am observat diferențe notabile, dar per total tenul meu arată bine, iar lipolicul nu apre să strcie planul.
După aplicarea acestor produse pielea are nevoie de hidratare, dar despre produsele pe care le folosesc în acest scop vă voi vorbi într-un articol viitor, ultimul din această serie despre rutina mea de îngrijire a tenului.

O zi frumoasă.

No comments: