July 30, 2015

Calatorind in jurul lumii (The Travel Tag)

O blogeriță dragă mie, Alina, m-a nominalizat la acest tag, știind cât de mult îmi place să călătoresc. Îi mulțumesc că s-a gândit la mine și mi-a oferit ocazia să îmi amintesc de călătoriile mele dragi. Din nefericire, postez acest tag cu o foarte mare întârziere, dar mai bine mai târziu decât niciodată!

1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?
Mi-a luat ceva timp ca să îmi amintesc de primul meu zbor cu avionul , iar asta probabil deoarece a fost o vacanță simplă, ce nu mi-a dat prea multe emoții. Am zburat așadar către Roma de pe aeroportul din Timișoara. Deși nu eram însoțită, urmând să ma întâlnesc la destinație cu prietena mea, nu mi-a fost frică sau urât pe drum.

2. Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătorești.
Planul meu de călătorie, protecția solară și apa. 

Deși căltăresc cât de mult pot, nu fac lucrurile pe sărite și am întodeauna un plan bine pus la punct cu principalele repere care trebuiesc vizitate, orarele acestora de funcționare, taxele de intrare și chiar și ordinea recomandată pentru vizitat obiectivele. Planul meu elaborat și calculat în cele mai mici detalii, mă face să nu pierd din vedere nimic și să să profit din timp de vacanță.

Pe lângă acestea, dacă mă citiți deja știți că sunt foarte procupată de sănătatea mea și a celor din jur, așa că potecția solară și apa din belșug  sunt absolut necesare în rucsacul meu.

3. Cu cine ai vrea să călătorești?
Cu prietenul meu, categoric! Este cel mai bun companion de drum! Nu se dă în lături de la călătorii extreme și mă ambiționează atunci când obosesc. Din fericire și el, la fel ca mine, nu suportă să stea la soare sau la hotel, așa ca vacanțele noastre devin întotdeauna aventuri de neuitat. Mi-ar face plăcere să călătoresc și cu familia, dar pentru perioade scurte, deoarece mai mult de 3-4 zile împreună ne pot transforma vacanța într-un haos!

6. Numește câteva țări prin care ai călătorit.
Hm.. e momentul să mă mândresc cu amintirile mele dragi adunate în: Tanzania, Tailanda, Iordania, Dubai, Spania, Grecia, Austria, Anglia samd… Dacă vreți o imagine mai completă, aici e harta mea.
preluat de pe tripadvisor.com

7. Care dintre acestea a fost preferata ta?
Tailanda.
Koh Phi Phi
8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?
Avionul, negreșit. Cert e că locuind pe o insulă nici nu am prea multe opțiuni. Când timpul nu e o problem, îmi place să călătoresc cu mașina și să descopăr cele mai ascunse și îndepărtate ținuturi.

9. Numește un loc unde ai vrea să te întorci, din cele deja vizitate.
Koh Phi Phi Leh e o insulă micuță din arhipelagul Phi Phi din marea Andaman. E un loc de vis în care poate am să mă mai întroc într-o zi.

10. Există un loc unde nu ai mai vrea să te întorci?
În Cairo, nu mi-a plăcut deloc.

11. Ai ceva pățanii interesante din categoria “m-am pierdut”?
Am încercat bine să mă gândesc, dar nu îmi amintesc nimic notabil. Da, s-a întâmplat să mă abat de la un anumit drum și să ocolesc puțin, dar niciodată nu aș putea spune că m-am pierdut. Sunt foarte calculată și atentă la aceste detalii. 

12. Unde ai călători special pentru mâncare?
Spania – iubesc tapas-urile! Aș mânca încontinuu jamon serrano cebo, patatas bravas.... Dar dacă e să aleg o țară în care nu am fost până acum, dar despre care știu că are o gastronomie deosebită, aș alege Argentina, pentru vita argentineană, carnea de vită fiind preferata mea.

 13. Care este următoarea ta destinație?
Prima pe listă e România, pentru că trebuie să particip la o nuntă, urmată de Serbia, unde voi participa la Europenele de Dragon boat. Dar dacă e să vorbim de vacanțe serioase, încă oscilez între Japonia și Peru. Oricum, cert e că mai devreme sau mai târziu le voi vizita pe amândouă.

14. Cum îți place să îți structurezi călătoria?
După cum am povestit deja, sunt genul de călător documentat, ce știe din timp ce merită vizitat și ce e de evitat. Sunt acel tip de drumeț ce evită locurile foarte populare și preferă să se amestece printre localnici.

15. În ce țări ți-ar plăcea să călătorești?
Vreau să descopăr dupa cum am spus Japonia, Peru, Argentina, Brazilia, Scandinavia, Statele Unite, Canada și multe altele.

16. Pe cine provoci?
Din păcate persoanele pe care îmi doresc să le provoc, nu mai au bloguri active, dar să sperăm că îmi vor răspunde într-un comentariu. 

No comments: