June 17, 2013

Spumă pt curățare tenului Boots - review

Gelul de curățare Boots cu arbore de
ceai și Hamamelis
Am cumpărat această spumă pentru curățarea tenului în vară, când eram în UK și nu mă puteam abține să nu cumpăr cât mai multe cosmetice la care nu am acces în mod normal. Iar pentru că suny o fană a lanțului Boots, am profitiat de o oefertă de genul 2 + 1 gratis și am ales așadar dintr-un magazin Boots 3 produse destinate îngrijirii tenului din gama pe bază de arbore de ceai si Hamamelis. Am pus mâna cu "poftă" pe această spumă de curățare, pe un produs 2 in 1 destinat tratării pustulelor acneice și pe un pachet de șervețele demachiante. 

Deși vă spuneam mai sus că am achiziționat acest produs în august, am început să folosesc spuma de curățare abia în luna aprilie (după ce am terminat produsele pe care le foloseam la vremea respectivă), iar după două luni de utilizare cu regularitate mă simt pregătită să vă prezint caracteristicile acest produs și să vă vorbesc puțin despre părerea mea în ceea ce îl privește.

În primul rând, după cum se înțelege încă din descriere, acesta este un produs de tip spumă, recipientul cu pompiță facilitând transformarea lichidului. Textura spumoasă are avantajul de a fi ușor de aplicat, însă tot această caracteristică face produsul unul nu foarte rentabil, deoarece se consumă foarte repede. Pentru a vă face o idee mai clară asupra acestui aspect, imaginați-vă că spre deosebire de alte produse pentru curățarea tenului care mi-au ținut până la 8 luni folosite cu regularitate (precum ultimul produs folosit -  gelul de curățare Ivapur de la Ivaterm), din această spumă am utilizat jumătate la mai puțin de două luni de la deschiderea recipientului (și nu am folosit decât o singură pompită de fiecare dată).
Pompița facilitează transformarea lichidului în spumă
Ca și efecte, pot spune că își îndeplinește funcția, curățând bine tenul de impurităși și sebum, dar din păcate trebuie să menționez că am simțit totodată și că produsul îmi usucă ușor fața. Deși acest fapt este oarecum normal în cazul unui produs de curățare și, chiar dacă acest aspect nu mă preocupă în mod deosebit, aș spune că mi-a lăsat o senzație de uscare mai puternică în comparație cu alte produse similare pe care le-am testat. Dar totuși, nu vreau să dramatizez acest aspect deoarece, așa cum deja știți, totul se rezolvă cu aplicarea unui creme hidratante corect formulate.

Cantitatea de spumă obținută în urma unui singure pompițe
Încredientele care stau la baza acestui produs pentru curățare nu sunt chiar perfecte, anumiți iritanți regăsinduse în listă. Partea pozitivă este că acestă spumă cu arbore de ceai va sta doar câteva secunde pe tenul vostru, timp ce nu insuficient de acțiune pentru majoritatea iritanților. Totuși, dacă aveți un ten foarte sensibil, nu vă recomand folosirea acestui produs sau oricare alt gel/spumă de curățare care are în compoziție iritanți și care v-ar putea cauza  diverse alergii sau probleme. 
Incredientele spumei de curățare Boots (click pt. mărire)
Acesta este primul produs pentru curățarea feței de la Boots pe care l-am testat și nu cred ca îl voi mai cumpăra din nou. Nu pot să spun că mi-a displacut, dar nu mi-a plăcut atât de mult încât să mai îl trec în lista mea de cumpărături. Totuși, apreciez în continuare produsele celor de la Boots și aș mai încerca un produs pentru curățarea tenului de la ei, cu mențiunea că voi fi mai atentă la modul în care este formulat.

Voi ați testat vreun produs de curățare de la Boots? Ce produse Boots îmi recomandați?

11 comments:

Adelina Radu said...

eu nu am incercat produse boots, dar sunt multe bine formulate, exemple gasesti pe blogul pasagerei.

Adelina Radu said...

Unele sunt bine formulate, altele au o gramada de iritantii. Trebuie doar sa fi putin atenta si poti gasi produse foarte bune.

Adelina Radu said...

Nu am folosit de la Boots decat o masca de hidratare, insa am cautat mult timp gelul de curatare dupa care era innebunita toata lumea, insa in zadar.
Spuma pe care ai prezentat-o tu seamana mult cu cea de la Nivea. Eu o folosesc in prezent pe cea roz, pentru ten uscat si sensibil si sunt foarte multumita de ea.
Partea buna e ca se gaseste in orice supermarket spre deosebire de aceasta de la Boots :)

Adelina Radu said...

Pe cea de la Nivea chiar nu o cunosc, insa o voi cauta sa o incerc si eu. Multumesc pt sugestie.

Adelina Radu said...

I'a facut si Andreea review si ai si ingredientele :)
http://neverspoiledenough.blogspot.ro/2012/11/nivea-aqua-effect-spuma-curatare-delicata-review.html

Adelina Radu said...

Multumesc Dorina!

Adelina Radu said...

Eu nu am folosit produse de la Boots, deoarece nu prea am de unde sa le cumpar...cele care se gasesc in farmaciile Sensiblu...sunt cam putine :)
Eu ca gel de curatare pt fata folosesc gelul de dus pt bebe de la Bioderma si sunt foarte multumita! Nu contine iritanti, nu contine parfum si curata superb! :D

Adelina Radu said...

Cu placere :)

Adelina Radu said...

am impresia ca mie mi-ar usca rau de tot tenul... inca n-am avut nicio spuma demachianta, dar timpul nu e pierdut ;).

Adelina Radu said...

Nu as recomanda-o ca demachiant. Mi se pare prea dura pt asta deoarece cu demachiantul trebuie sa insti in anumite zone si ar usca tare. Ca si cleanser de folosit dimineata repede sau dupa demachiere e ok.

Adelina Radu said...

great blog

LBD