October 24, 2013

Camomile Silky Cleansing Oil - The Body Shop - review


Astăzi vă voi vorbi despre un produs nou lansat de cei de la The Body Shop: Camomile Silky Cleansing Oil. Produs destinat tuturor tipurilor de piele, acest ulei elimină cu succes chiar și machiajul rezistent la transfer!

Trebuie să recunosc faptul că nu a fost tocmai ușor să intru în posesia acestui produs! După nenumărate vizite la The Body Shop, plecam dezamăgită de fiecare dată. De ce? În momentul lansării noi game cu mușețel, The Body Shop au adus în Cipru doar demachiantul bifazic și cel solid (butter), iar vânzătoarele nici nu auziseră de acest produs și se uitau la mine chiorâș, pentru că evident nu înțelegeau la ce "ulei de curățare" mă refer. Ca să le fie mai ușor, le dusesem poze și explicații găsite de pe net despre el, iar în final  mi s-a spus că s-au interesat și uleiul nu va fi disponibil în Cipru (probabil doreau să scape de mine  :) ). De aceea, pentru că îmi doream tare mult să încerc acest produs, rugasem pe cineva să mi-l aduca din UK, dar înainte ca persoana respectivă să îl cumpere mi-am forțat norocul mergând iar la TBS, iar de această dată l-am găsit! Uleiul de curățare apăruse și la noi! Tananana!

Impresii
Evident, a intrat în rutina mea încă din prima zi. Îl așteptasem prea mult pentru a-l lăsa să zacă pe raft, singur și decepționat în baie! De atunci, îl folosesc seara și înlocuiește cu succes două etape: demachierea și curățarea tenului. Înainte să am acest ulei foloseam în acest moment al zilei un demachiant cremă (chiar și unul bifazic, când aveam nevoie de un produs mai puternic pt demachierea produselor rezistente la transfer) și un gel de curățare solubil în apă, dar acum mă bazez doar pe acest ulei!

Aplicare
O pompiță este suficientă pentru curățarea în întregime a feței: aplic uleiul pe ten, masez ușor, iar după aceea adaug apă. În contact cu apa, uleiul devine ușor opac, sensibil spumant și elimină cu succes machiajul.

Click pe poză pentru mărire


Textura este una uleioasă, fără a fi foarte densă, este un ulei destul de lichid, dacă îl pot numi așa. Este transparent și ușor gălbui, asemănătoare uleiurilor vegetale (iar la o adică, asta și conține, primele ingredinte fiind uleiul de soia sălbatică, ulei de migdale dulci și uleiul de floarea soarelui). În speță, acesta este un demachiant pe bază de uleiuri asemenea celora pe care multe dintre voi și le prepară singure acasă. Diferența dintre aceste și ceea ce vă puteți face voi acasă e că acesta e gata preparat și conține conservanți ce îl fac să reziste o perioadă mai lungă. Evident, un produs similar realizat acasă ar fi ideal, dar dacă nu aveți posibilitatea, cred că acest ulei e o alternativă bună.
Ingrediente - în listă se găsesc câțiva iritanți, dar din fericire aceștia se află la finalul listei (fiind toți din categoria fragrance), dar partea bună e că nu ținem acest produs pe față mai mult de câteva secunde așa că nu au timp să dăuneze.
Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Polysorbate 85 (Surfactant-Emulsifying), Sorbitan Trioleate (Surfactant-Emulsifying), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Octyldodecanol (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance/Essential Oil), Citric Acid (pH Adjuster).

Concluzie: Este un produs eficient, spornic, dar din păcate cam greu defolosit la demachierea rimelului (pentru această zonă va fi nevoie o dischetă demachiantă deoarece nu vreți să vă intre ulei în ochi, nu?). Lasă pe piele o senzație plăcută și nu usucă tenul (sau cel puțin nu îl usucă așa cum o pot face unele produse de curățare). Cel mai bun lucru legat de acest ulei de curățare este că nu am resimțit nici un fel de usturimi, deși adesea se întâmplă ca pielea mea să nu reacționeze bine la câte un produs. Prin urmare, pot să confirm că cele spuse de producător sunt adevărate, iar produsul poate fi folosit cu încredere de cei cu pielea sensibilă.

Cât costă?
Am cumpărat acest ulei cu 13 euro (aprox, 57 RON), iar în UK costă 10 GBP (adică mai puțin - aprox 52 RON).

Ce părere aveși despre acest produs? Folosiți uleiuri vegetale pentru demachiere? Dacă vă tentează acest produs, dar nu sunteți sigure, eu personal vă recomand să îl încercați!

4 comments:

Adelina Radu said...

Este foarte tentant desi pretul este "un pic cam intepator" vorba reclamei. :)
Pupici

Adelina Radu said...

Partea buna e ca dureaza mult, o pompita ajunge pentru intreaga fata. Voi reveni ulterior sa spun cat mi-a tinut :)

Adelina Radu said...

suna bine, desi nu stiu cat de mult mi s-ar potrivi...

Adelina Radu said...

Eu zic ca e potrivit si la tenul gras :)