March 21, 2013

Ceai - 9. Twinings - Lămâie și ghimbir

Ca în fiecare joi de vremea să vă prezint o băutiră caldă, savuroasă deoarece trebuie să recunosc sunt o iubitoare de ceaiuri și scriu cu mare plăcere această rubrică săptămânală.

Pentru astăzi vă sugerez o aromă deosebită, ușor picantă de ghimbir. Twinings lămâie și ghimbir este un ceai revigorant și revitalizant potrivit pentru zilele în care corpul vostru slăbit are nevoie de o doză de vitamine.

Incrediente: rădăcină de ghimbir (37%), aromă naturală de lămâie și alte arome naturale (25%), iarbă de limon (lemongrass), frunze de mure, coajă de lămâie,  semințe de chimen dulce, aromă naturală de ghimbir și alte arome naturale (3.5%)

Formă de prezentare: Twinings Lămâie și ghimbir are 40 grame dozate sub forma a 20 de pliculeţe simple (fără ață).

Mod de prepaprare
: Turnaţi 200 ml de apă proapăt fiartă peste pliculeţul de ceai şi lăsaţi la infuzat pentru circa 2-3 minute. Vă recomand să nu exagerați cu infuzia deoarece aroma va fi prea puternică. Apa se va colora ușor pe parcurusul infuziei, tulburându-se totodată. Ceaiul se poate îndulci cu puțină miere pentru a ameliora gustul destul de picant.

Impresii: Un ceai foarte aromat și poate cam picant pentru cei ce nu sunt obișnuiți cu ghimbirul. Mie personal îmi place mult mâncarea indiană (bogată în ghimbir) și chiar ghimbirul murat (cel ce vine cu sushi), dar când vine vorba de acest ceai prefer o infuzie mai slabă și mai puțin picantă.

Informaţii nutriţionale: O cană de 200 ml conţine mai puţin de 4 kcal şi sub 0,6 gram de proteine sau carbohidraţi. Valorile sunt calculate pentru o cană de infuzie realizată în 3 minute și neîndulcită cu miere.

Concluzie: Pentru a savura această infuzie de plante, trebuie să vă placă ghimbirul sau aromele orientale. Dacă nu sunteți iubitorii acestei arome, v-aș recomanda să îl încercați "in vizită" și să nu cumpărați o cutie întreagă. Totuși, ceaiul este extraordinar de eficient când vă paște o răceala!

Pret: Am cumpărat acest ceai în vară din Waitrose (Londra) și am plătit 2 lire pe o cutie. La noi am înțeles că ar costa în jur de 12 lei.

Ce spuneți de sugestia de astăzi? Vă tentează un ceai de ghimbir?

3 comments:

Adelina Radu said...

am si eu un ceai de ghimbir si lime, e foarte fain!

Adelina Radu said...

Daaa..eu mi-l fac direct din ghimbir ras, dar ma enerveaza putin ca ma pisca pe limba, insa aroma e geniala si ma simt foarte bine de cand il beau.
Pupici!

Adelina Radu said...

Dintre toate ceaiurile de ghimbir din comert, cel de la twinings mi s-a parut cel mai aromat.
Si eu il folosesc anti-raceala si pentru stomac.