November 20, 2012

Exfoliant Paula's Choice - 2% BHA gel

Exfoliant Paula's Choice - 2% BHA gel
Exfoliant Paula's Choice - BHA 2% gel

Am aşteptat cu nerăbdare clipa în care să vă pot prezenta un review al exfoliantului cu 2% BHA de la Paula's Choice, iar acum, după câteva luni de utilizare, vă pot aşterne impresiile mele. 

Am cumpărat acest produs, împreună cu altele din aceeaşi gama în speranţa de a-mi stăpâni problemele tenului şi tot ce pot să vă spun e că îl ador! Tenul meu mixt, puţin sensibil, nu avea strălucirea pe care mi-o doream şi nu mă simţeam bine dacă ieşeam din casă fără măcar un strop de fond de ten. După ce mi-am făcut conştincioasă temele şi am studiat cap-coadă blogul Pasagerie şi pagina Paulei Begon, am hotărât să aplic cele învăţate în rutina de îngrijire şi am luat decizia ca din acel moment să folosesc doar produse corect formulate. 

După ce am studiat îndelung produsele disponibile pe piaţă, am decis să încerc produsele Paula's Choice. Am ales din gama Skin Perfecting un exfoliant cu textură de gel, deoarece mi s-a părut cel mai potrivit pentru tenul mixt, dar şi pentru că întodeauna am preferat această textură. Ca şi concentraţie am ales încă de la început un produs cu 2% BHA, deoarece mi-a inspirat încredere (produsul este disponibil şi în concentraţie de 1% Beta Hydroxy Acid și în diverse forme: gel, loțiune sau lichid).

Foto - Gelul are o testură transparentă, ușor opacă
Foto - O picătură de exfoliant pe sticlă
Țin să menţionez faptul că în momentul în care am introdus în rutina mea zilnică acest exfoliant, foloseam deja cu regularitate, dimineaţa şi seara, un produs pentru curăţare, unul pentru hidratare cu factor de protecţie solară (SPF) şi altul fără SPF. Pentru a testa reacţia tenului meu la exfoliantul chimic, l-am aplicat iniţial pe o suprafaţă restrânsă şi pentru că nu am avut parte de nici o iritaţie, după două zile am început folosirea sa pe tot tenul (inclusiv în zona ochilor).

Efectele benefice s-au făcut disponibile după doar câteva utilizării, ceea ce m-a impresionat pentru ca rar un produse face ce promite. Punctele negre mi s-au diminuat considerabil, iar incindentele acneice ocazionale au început să se rărească. Îl folosesc în continuare tot a doua seară şi cred că îl voi folosi şi în continuare deoarece tenul meu arată mult mai bine.

Dacă la început, îl aplicam o dată la 3 zile, după aproximativ o lună am început să îl folosesc o dată la două zile, iar aşa îl întrebuinţez şi în prezent. Îl aplic doar seara, la cca. 15 minute după demachiere şi curățare, iar după alte 10-15 minute de la folosirea sa, aplic o cremă hidratantă.

După cum am menţionat anterior, aplic acest exfoliant inclusiv în jurul ochilor deoarece nu îmi irită derma şi este considerat eficient împotriva ridurilor fine. Eu am pielea din jurul ochilor sensibilă şi în mod normal nu pot aplica multe produse (fie ele de îngrijire sau de make-up) în acea zonă fără să resimt usturimi, dar cu exfoliantul chimic de față nu am avut parte de iritaţii. Nu am ţinut sub observaţie dacă linile fine mi-au fost cu adevărat diminuate, însă eu îl folosesc mai mult pentru a preveni apariţia ridurilor decât pentru a trata unele existente.
Click pentru imaginea mărită


Din punct de vedere al incredinetelor, acest exfoliant este bine formulat. Totuşi, prin scopul său de a exfolia pielea el este un iritant, iar de aceea vă recomand să testaţi o mostră înainte de a-l folosi pentru a vedea cum reacţionază pielea dumneavoastră la el. Aşadar incredientele sale sunt: Aqua, Methylpropanediol, Butylene Glycol, (solvent/water-binding agent), Polysorbate 20 (emulsifier), Salicylic Acid 2%, Hydroxyethylcellulose, VitisVinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Extract, Bisabolol, Phytosphingosine, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide.

Exfoliantul este ambalat într-un recipient opac, cu pompiță ceea ce nu permite oxidarea gelului, acesta fiind ambalajul ideal pentru un produs cosmetic după părerea mea.
Nota mea pentru acest produse este 10. Am fost și sunt mulțumită de el și îl voi recumpăra cu certitudine.

Însă înainte de a vă hazarda şi a cumpăra acest produs, vrea să conştientizaţi importaţa unei rutine zilnice de îngrijire a tenului. Piele dumneavoastră are nevoie de curăţare, exfoliere, hidratare şi protecţie solară. Dacă veţi omite restul etapelor, exfoliantul nu va avea aceleaşi rezultate benefice, iar în lipsa protecţiei soare acesta poate chiar să vă fie dăunător, deaorece prin exfolierea chimică pielea se sensibilizează fiind mult mai fragilă în faţa razelor necruţătoare.

Voi ce părere aveți de exfoliantele chimice de la Paula's Choice? Le-ați încercat? Dacă nu, v-ar tenta?

8 comments:

Adelina Radu said...

Tot de pe Pasagera mi s-a "nascut"si mie un pitic pe creier cu exfoliantul acesta, insa nu am reusit sa il iau inca. De unde ai facut comanda si cat a costat? 

Adelina Radu said...

Eu sunt partener Paula's Choice in Cipru, deci l-am luat "prin mine". Am dat pe el pretul de pe site - minus comisionul, daca vrei iti pot recomanda un partner din RO. Ti-as da eu pret bun, dar banuiesc ca nu stai in Cipru nu :P ?

Adelina Radu said...

 Nu, sunt din Romania :)

Adelina Radu said...

Buna Ade :)   suna foarte bine acest exfoliant , probabil peste cateva luni il voi folosi si eu daca mi se va permite . Acum sunt sub un alt tip de tratament:)
btw , legat de restaurant , el se afla pe strada primariei cum mergi catre capat spre decebal , undeva pe partea dreapta . Cand ai ocazia , chiar iti recomand , deoarece mancarea chiar e delicioasa :D si preturile deloc piperate cum is la altele :) fara sa fac reclama , ca nu am nimic de castigat :)
te pup

Adelina Radu said...

Il voi incerca cu propria ocazie. Preturile cum sunt?

Adelina Radu said...

Daca ai nevoie de un reprezentant, anunta-ma si iti recomand pe cineva :)

Adelina Radu said...

Buna!
Am si eu cateva produse PC din America pe care doresc sa le dau, le-am primit cadou, dar eu nu folosesc, sunt fan Dessert Essence: Skin Balancing Pore-Reducing Toner, Skin Perfecting 2% BHA liquid, Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense spf30, Barely There spf 30. Le dau cu 200 Ron pe toate. 0747434422 boiciuc.maria@yahoo.com

Adelina Radu said...

Eu am studiat foarte in mare produsele Dessert Essence si nu am putut sa nu remarc faptul ca sunt pline de iritanti (diversi alcooli, parfum samd). Au si o gama fara parfum, dar nu stiu daca exact aceea e ceea folosita de tine, insa daca iti fac bine, ma bucur.


Produsele pe care tu vrei sa le vinzi sunt foarte bune, eu personal folosesc 2 dintre ele constant. Din pacate, nu pot sa iti las datele de contact pe blog, dar poti incerca sa pui anuntul pe facebook sau un forum.