November 6, 2012

Essie nail polish - My humble opinion (NOTD)

După ce am văzut nenumărate fotografii (swatchuri) cu uimitoarele oje Essie, nu am putut să mă abţin să nu îmi achiziţionez şi eu una cu prima ocazie avută. Aşadar, astăzi vă prezint oja Essie în nuanţa Bangle Jangle, o ojă de la care am avut aşteptări foarte mari şi care din păcate nu s-a ridicat la nivelul acestora. 

Nu vreau să spun că este o ojă proastă. Culoarea este deosebită şi îmi place să o port, însă poate e vorba de sticluţa pe care am nimerit-o eu, sticluţă ce mi-a adus o ojă cu minusuri evidente.

Problema majoră a fost aplicarea. Pensula (normală de altfel) a lăsat dâre inestetice pe unghie, iar consistenţă lacului era "păstoasă". Să ştiţi că nu am avut parte de o ojă veche, sau care fusese desfăcută înainte pentru că am analizat-o bine când am primit-o şi părea neatinsă.

Pentru o aplicare mai uniformă şi pentru a obţine culoarea dorită, a fost nevoie să aplic două straturi. 

Nu am fost impresionată nici în ceea ce priveşte rezistenţa acestui produs. După o zi de la aplicare, oja a început să se şteargă uşor, iar după două zile se ciobise pe alocuri. Din păcate, nu îmi amintesc dacă am fosit o bază înainte (deşi probabil că da, deoarece aşa obisnuiesc), dar oricum cred că ar fi trebuit să se manifeste mai bine.

După cum am spus de la început, oja nu este una proastă (am folosit altele mult, mai "păstoase", slab pigmentate sau mai puţin rezistente), însă dată fiind prestigiul său mă aşteptam la ceva mai mult (aşa e cînd îţi faci aşteptări prea mari). Este o ojă destul de scumpă şi în cazul de faţă aş spune că nu şi ar merita banii (s-ar putea pe viitor să mai îî dau o şansă şi să mai încerc o sticluţă - să fiu sigură).


Pe de altă parte, ţin să precizez că nu am cumpărat-o din magazin, ci de pe celebrul site www.fragrancedirect.co.uk (acum nu mai există pe stoc, dar mai sunt disponibile alte câteva nuanţe aici). Despre acest site se ştie că vând în general produse din colecţii mai vechi, însă aflate în termenul de valabilitate. Nu aş crede ca e o ojă foarte veche pentru ca am găsit această nuanţă de la Essie şi în magazin la preţul de 8£, dar totuși după un timp am observat că s-a decantat culoarea (vezi imgainea) aspect ce a dispărut la agitarea ușoară.

Voi aţi încercat oje Essie? V-aţi îndrăgostit de ele sau credeţi că nu îşi merită banii?

7 comments:

Adelina Radu said...

sunt multe oje de la Essie care lasa de dorit, trebuie doar sa stii care sunt alea ca sa le evit. mie imi place essie foarte mult, si mai ales ca le cumpar la 3-4$ ;)) deci e rezonabil :D

Adelina Radu said...

eu as vrea sa incerc insa cum zici tu, nu stiu daca se merita:(

Adelina Radu said...

Eu am doua sau trei oje Essie si sunt ok ca si consistenta, mod de aplicare si rezistenta. Insa la toate mi s-a decantata culoarea si erau noi, luate din magazin de la standul Essie. Tind sa cred ca asa sunt ojele lor pur si simplu. 

Adelina Radu said...

si la alte mari se separa cele doua.. nu cred ca e doar la essie.
imi place nuanta, pacat ca nu-s mai de aproape pozele. mai cu zoomolache, Ada!
te pup

Adelina Radu said...

 E obiectivul fix de 500 mm, mai aproape de atat nu focalizeaza. Ai dai click pe poze si tot nu e ok?

Adelina Radu said...

E frumoasa culoarea! Eu am 2 oje Essie si sunt ok, nu spectaculoase, ca si calitate. OPI si China Glaze imi plac mult mai mult, dar daca as gasi Essie mai ieftine cred ca as mai cumpara :) Nu e ceva foarte rau ca se decanteaza, am vazut si la un targ cateva culori la care se intamplase, dar erau in termen.

Adelina Radu said...

Eu nu am oja essie, desi imi doresc foarte mult...dar citind randurile tale, cred ca o sa ma gandesc de 10 ori daca voi cumpara sau nu oja de la acest brand. Mai ales ca sunt foarte scumpe!