March 25, 2019

Explorând New Yorkul - unde să stai?

În urmă cu trei ani, când ne-am mutat la Londra, ne-am propus să mergem într-o vacanță în fiecare lună. Încercăm să mergem în cel puțin două vacanțe "mari" pe an, iar în restul anului să ne limităm la călătorii mai "mici", dar la fel de pline de soare și energie.

O astfel de vacanță "mare" a fost cea din noiembrie de la la New York! Am stat acolo 9 zile și am încercat să  explorăm cât de bine am putut Marele Măr. 

Dacă te tentează să ajungi la New York și nu ști ce zonă să alegi, eu am să îți spun unde am stat noi și de ce am ales fiecare zonă.

Am vrut neaparat să explorez cât mai multe zone din New York așa că am ales să stăm în 4 locații diferite! Știu că unii preferă să își aleagă o locație ca "bază" atunci când călătoresc, dar noi am vrut să simțim pulsul mai multor locuri și am stat așadar în:
  • Williamsburg, Brooklyn.   Cunoscut ca locul de naștere al hipserilor, Williamsburg este un cartier plin de viață! Este locul perfect pentru cei ce vor să exporeze la maxim tot ce e nou deoarece aici veși găsi cele mai noi restaurante, cele mai chic buticuri și probabil cele la modă cafenele! Nu voi încerca să mă ascund și voi recunoaște că am vrut să stai în capitala mondiala a hipseriilor! Dacă faptul că micul meu dejun preferat e avocadoul cu ouă poșate pe pâine prajită  mă face o hipseriță, nu am să încerc să neg că sunt una. Voi continua să scriu acest articol savurându-mi chai latteul.... because I'm basic like that!
  • Am trecut podul Brooklyn pentru a ne muta în Tribeca, Manhattan. Situat în partea de jos a Manhattanului, TriBeCa ("Triangle below Canal") este o zonă centrală, plină de birouri și de clădiri industriale transformante în spații rezidențiale. Zona deține unele dintre cele mai bune restaurante din oraș și vine la pachet cu o superbă promenadă pe malul râului Hudson.
  • Am urcat mai sus și ne-am mutat într-un hotel pe marginea celebrului Central Park, Central Manhattan. Hotelurile de pe strada 59 sunt perfecte dacă vreți să explorați acest superb parc, iar de aici ne-a fost foarte ușor să descoperim faimosul "Upper East Side" (având în vedere că acum 10 ani eram obsedată de Gossip Girl era imposbil să nu îmi doresc să explorez zona aceasta la maxim și pot să spun s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele!)
  • Pe final, ne-am încheiat vacanța în Upper West Side, Manhattan, nu foarte departe de Columbus Circle. Fiind în continuare aproape de parc, ne-am petrecut diminețiile plimbându-ne prin Central Park, ronțăind fursecuriile delicioase de la Levain Bakery (știu că e o chestiune de gust, dar pentru mine, acelea sunt cele mai bune fursecuri din lume). Iar ca să revin la tema Gossip Girl de mai sus, vă voi spune ca aici se afla și Hotelul Empire! Dacă nu v-ați uitat la serial, ignorați aceste ultime rânduri ;)

  • V-am spus unde am ales noi să stăm, însă mai sunt multe de povestit despre vacanța la New York. Ar mai fi de menționat despre transportul în comun, despre magazine, despre obiectivele turistice, restaurantele inovative, pizzeriile renumite, patiseriile savuroase și multe altele.

    Am vizitat și noi multe locuri cunoscute, de care sunt sigură că ați auzit deja și am mâncat într-o grămadă de restaurante deosebite, dar despre aceste, în articolele viitoare.

O zi frumoasă!

No comments: