Sursa: masfedericomahora.blogspot.com |
Vreau să vă spun de la început că nu condamn produsele de poveniență chinezească. Sunt ieftine, pot fi chiar și de calitate bună, însă de cele mai multe ori atunci când sursa este îndoielnică nu putem fi siguri nici de caracteristicile ingrediente. Este drept și faptul că există companii de cosmetice care au fabricii în China datorită costurilor scăzute de producție, dar acestea nu fac rabat de la calitate și își supun produsele la diverse teste și îndeplinesc standarde ridicate de calitate.
Din păcate însă, în China legea copyrightului nu reprezintă nimic și este absolut legal să produci în voie produse la indigo pe care să le etichetezi după bunul tău plac și să le pui în vânzare. Nimeni nu te va opri așadar să scoți pe piață un ruj Mac și să îl vinzi, deși ceea ce ai produs tu "seamănă, dar nu răsare" cu un produs original.
Pentru a vă ajuta să evitați aceste țepe vă recomand să țineți cont de următoarele criterii:
- Dacă un produs este mult mai ieftin decât în magazin sunt mari șanse să nu fie autentic. Spre exemplu, un ruj Dior costă în mod normal în jur de 30-35 de euro (sursa Marionnaud Franța) și rareori îl veți găsi mai ieftin. Cel mai bun preț la care am văzut eu un ruj Dior autentic a fost 17,5 euro într-un outlet din Atena și țineți cont că era dintr-o colecție veche. Prin urmare, un ruj Dior la 30-50 de lei e doar o copie proastă.