February 26, 2017

Reteta de azi - Chec proteic cu banane

Buna fetelor,

Îmi e dor să scriu pe blog, dar adesea nu am inspirație sau timp și ajung prin a neglija această pagină, deși blogul e o mică plăcere de-a mea. De o bucătă de vreme m-am reapucat de sport și mi-am reorganizat nutriția. Spuneam că m-am reapucat de mișcare deoarece o dată ce am plecat din Cipru, și ieșind din echipa de Dragon Boat, am trecut de la 4 antrenamente pe săptămână la nici unul ceea ce m-a făcut să îmi dau seama cât de mult îmi lipsește mișcarea.

La partea de nutriție însă am avut mai mult de recuperat pentru că nu mâncam foarte corect din punct de vedere al macronutrienților (mult prea puține proteine). Am căutat, am învățat și am inventat rețete noi pe care să le includ în viața mea. De aceea, m-am gândit ca azi să împărtășesc cu voi o rețetă. Nu e un desert în adevăratul sens al cuvântului, însă este o soluție pentru momentele în care aveți banane vechi și moi și doriți să nu vă stricați dieta cu produse pline de zahăr. Așadar, astăzi va voi spune cum prepare eu un:

Chec proteic cu banane 


IngredienteProdusele alese de mine
Pudră proteică - 60 grPrecision Engineered - Whey Protein - Banana Flavour
Banane X 2 buc
Extract de vanilie - 1 lingurițăSimply Organic - Vanilla Extract
Pudră lucuma - 1 lingurăNavitas Naturals 8oz Container - Lucuma Powder
Făină de migdale - 3 lunguriNOW Real Food - Raw Almond Flour
Faină albă - 20 grameSainsburys - Plain Flour
Ouă X 2 buc
Nuci mărunțite - 35 grame
Praf de copt - 1/2 linguriță
Lapte - 240 mlAlpro - Cashew Original Milk

Metoda de preparare este simplă: se amestecă toate produsele pentru a obține un amestec omogen ce se toarnă într-o tavă de chec și se lasă la cuptor la aproximativ 175 de grame timp de 45 de minute. În funcție de cuptor poate dura mai mult sau mai puțin, dar testul cu scobitoare vă va spune când e gata.

Rezultatul are o textură asemanatoare cu o omletă mai fermă (fiind mai consistent totuși decât o cremă clasică de zahăr ars). Checul obținut oferă 10 porți (ar trebui sa vă iasă undeva la 550 de grame), iar caloriile pt o porție formată din 2-3 felii (55 de grame) le gășiți în tabelul din dreapta.

Dacă vă întrebați dacă am creat rețeta sau dacă am luat-o de pe alt site, vă voi spune că am folosit ca inspirație rețeta aceasta, dar am modificat-o și am calculat valoriile nutriționale pentru fiecare produs în parte cu ajutorul acestui calculator. Mai jos găsiți "notițele" mele.

CaloriesCarbsFatProteinSodiumSugar
Precision Eng - Whey Protein Banana Flav217424700
Banane X 2 buc2105413229
Simply Organic - Vanilla Extract3620002
Navitas Naturals - Lucuma Powder3060002
NOW Real Food - Raw Almond Flour10539401
Sainsburys - Plain Flour73160200
Ouă X 2 buc140110131420
Nuci - 35 grame229523511
Praf de copt - 1/2 linguriță310030
Alpro - Cashew Original Milk5563105
Total - aproximativ 550 grame:1,09898487514840
Porția - aproximativ 55 grame:1101058154

Ce spuneți de prupunerea mea? Nu e ft arătos, dar va fi apreciat de cei care sunt atenți la nutriție (și la macronutrienți).

O zi frumoasă!

February 21, 2017

Flori de suflet - NOTD


Bine v-am regăsit! 

S-au întâmplat multe de când nu v-am mai scris, nu e așa? S-a schimbat anul, au trecut chiar si zile bune din 2017, și la fel ca mine, sunt sigură că și voi ați avera multe sî îmi povestiți...

Dar până vom vorbim despre ce ne-a adus acest an, vreau să vă prezint o manchiură cu care sunt datoare fetelor pasionate de Nail Art. Această manichiură înforată e făcută cu mare întârziere. De ce cu mare întârziere? Pentru ca pe data de 18 îmi propusesem să public această postare în colaborare cu alte fete iubitoare de manchiuri cu floricele drăguțe, dar planurile mi-au fost date peste cap și nu am reușit nici să vă scriu și nici să fac aceste fotografii mai devreme. Dar mai bine mai târziu decât niciodată.... așa că... aici este manichiura mea cu floricele vesele! De mult nu mai îmi făcusem modele pe unghiuțe și chiar îmi era dor. Vouă vă mai palc modelele realizate cu stampiluțe?


Mai puteți vedea și alte manichiuri cu cu floricele și la celelate fete: