August 14, 2017

O zi boemă în Londra

Știți acele zile în care vă doriți să faceți ceva deosebit și să ieșiți din rutina săptămânii? Ei bine, ieri a fost una dintre aceste zile și am ales să ne răsfățăm puțin, petrecând precum lumea "bună" londoneză.
A post shared by Adelina Radu (@adelina.radu) on

Am spus 'lumea bună' deoarece ne-am început dimineața cu o plimbare în Richmond, un cartier din sud-estul Londrei, o zonă boemă, cu case cochete și peisaje pitorești. Fără a avea o țintă anume, am ajuns în Twickenham la Ham Club, chiar în mijlocul unui meci de Polo. A fost prima oară când am văzut de aproape un astfel de meci, iar cel mai impresionant lucru mi s-a părut tropotul cailor din timpul jocului.

După această plimbare, am luat prânzul la Petersham Nurseries Café, un local rustic și cochet, și totodată motivul pentru care noi eram în zonă. Dacă vă tentează să luați masa aici trebuie să știți că e o locație foarte populară și trebuie să aveți neaparat rezervare. Noi am făcut programarea încă din iunie, când am citit prima oară despre acest loc. Petersham este că un restaurant inedit, situat într-o seră cu multe flori și decorată în stil shabby chic. Atmosfera e placută, preparatele simple, dar aromate, iar serviciul ireproșabil. Singurul aspect negativ ar fi prețurile destul de piperate. Noi ne am simțit bine și nu regretăm experienta, dar nu am putea spune că a fost unul dintre cele mai deosebite localuri cărora le-am trecut pragul.

A post shared by Adelina Radu (@adelina.radu) on


a
A post shared by Adelina Radu (@adelina.radu) on

După masă, am decis să vizităm Ham House and Gardens, o moșie aflată în administrația National Trust. Proprietatea, din secolul 17, a aparținut Ducesei și Ducelui Lauderdale, și a fost donată celor de la National Trust în anul 1947. Casa, deși masivă și opulentă, nu ne-a impresionat la fel ca alte proprietăți similare din circuitul National Trust, însă grădinile acesteia s-au dovedit a fi fermecătoare.
A post shared by Adelina Radu (@adelina.radu) on


După o lungă plimbare în Grădinile Ham si pe malul Tamisei, ne-am decis că e rândul unei mici gustări și am luat ceaiul la Hummingbird Bakery. O patiserie cochetă aflată în centrul Richmondului unde cu siguranță veți găsi ceva să vă potolească pofta de dulce.
A post shared by Adelina Radu (@adelina.radu) on

A post shared by Adelina Radu (@adelina.radu) on

Spre seară, am realizat că frigiderul ne e gol acasă, iar pranzul nu ne va ține de foame o veșnicie, ne am facut cumpărăturile la Whole Foods (un supermarket pe cât de bine aprovizionat pe atât de scump, dar o dată pe lună e ok-ish). Partea bună e că aici găsesc majoritatea produselor pe care până nu de mult timp le comandam de pe iherb. Deși sunt mult mai scumpe, știu că nu trebuie să aștept săptămâni întregi să le primesc și nu am emoții că mi se va pierde coletul (ceea ce mi s-a întâmplat ultima dată).

Am încheiat seara de sâmbătă acasă, alături de prieteni și bineînțeles de Bandito! A fost o zi frumoasă și însorită în Londra în care am avut parte de relaxarea mult dorită.

Până data viitoare, vă doresc o zi frumaosă!

 Adelina

No comments: