July 1, 2015

Epilarea cu ceara acasă

Buna dragilor,

Cum vă simțiți în prima zi a lui cuptor?

Știu că vremea caniculară vă face să vă doriți să fugiți undeva departe, unde e răcoare și bine, dar eu sper că în ciuda arșiței să nu vă neglijați rutina de îngrijire, deoarece chiar despre subicetul acesta vreau să discutăm astazi!

Mai exact, vreau să vă vorbesc despre epilare! Pentru că ne expunem pielea sub fustițe și pantalonași scurți cu toate căutăm modalități de a scăpa de părul inestetic. Și căutând astfel de soluții am lăsat la o parte epilatorul electric pentru a testa un kit pentru epilare acasă cu ceară caldă!

Trebuie să vă recunosc că nu mă epilasem înainte cu ceară caldă (acasă sau la salon) și mi-a fost puțin teamă să nu îmi ard pielea, dar în cele din urmă m-am descurcat.

Setul pe care l-am folosit este format din 3 tipuri de ceară, benzi pentru epilat, și bineînțeles un încălzitorul pentru ceară însoțit de instrucțiuni clare de utilizare (în engleză). O dată pus în funcțiune încălzitorul, ceara ajunge la temperatura optimă de folosire undeva după 30 de minute, moment în care textura sa este perfectă pentru o întindere uniformă.
Încălzitorul și cele 3 tipuri de ceară incluse în kit
După ce am întins ceara în direcția creșterii firului de păr, am aplicat benda de hârtie, am netezit-o și am tras banda în direcția opusă creșterii părului. Mi-a luat câteva încercări să prind mișcarea, dar am reușit. Cel mai greu mi-a fost să învăț pe propria piele (atât la propriu cât și la figurat) că e important să îndepărtez banda dintr-o mișcare hotărâtă, fără milă, deoarece ezitările erau cele care îmi dădeau de furcă. E bine totdată să țin banda aproape de piele, pentru că dacă o ridic prea sus, prea repede... auch!
Benzile pentru epilat incuse în kit

Tot pe piele mea am mai invățat că:
  • E important să îmi exfoliez pielea (cu un scrub, fie el făcut acasă sau din comerț) pentru a evita firele crescute pe sub piele. Dacă aveți multe fire crescute sub piele v-aș recomanda să folosiți o loțiune de corp cu BHA (Beta Hydroxy Acid), dar mare grijă vara pentru că aplicarea unui produs cu BHA trebuie neaparat urmată de protecție solară (dacă acea porțiune este expusă, bineînțeles).
  • E bine să testez ceara pe o porțiune mică de piele pentru a stabili temperatura potrivită. Dacă ceara e prea rece nu se va întinde uniform și nu se va îndepărta ușor, dar dacă e prea caldă, ei bine... vă puteți arde (în cazul meu, încălzitorul a menținut o temeratură potrivită chiar și după 40 de minute, dar e important să verificați acest aspect pentru că se pot întâmpla accidente) 
  • Nu e bine să exagerez asupra unei zone! Dacă sunteți perfecționiste ca mine, trebuie să vă anunț că nu e bine să aplicați ceara pe o zonă mai mult de 2 ori. Dacă vă rămân în continuare fire, folosiți o pensetă sau un epilator electric pentru a scăpa de ele.
  • După epilare pot îndepărta excesul de ceară cu un ulei pentru corp. Eu am folosit un ulei demachiant pe care nu prea îl utilizam, dar puteți încerca și alte uleiuri.
Beculețul încălzitorului se aprinde
când acesta este conectat la priză
Pe final, v-aș mai aminti că nu e bine sa apelați la epilarea cu ceară (sau orice altă varinată de epilare) dacă aveți pielea arsă/iritată (de ex. după expunerea la soare) sau foarte de sensibilă.

Dacă doriți să încercați și voi această modalitate de epilare, vă recomand pentru început să vă achiziționați un kit de bază. Prețurile pentru aceste kit-uri încep de la 84 de lei, dar o dată cumpărat încălzitorul veți mai investi doar în ceară și benzi pentru epilat.

Eu cred că acest kit este economic și foarte util. Dacă doriți să economisiții banii cheltuiți la salon sau dacă doriți doar o soluție pentru zilele în care cosmeticiana voastra e ocupată și aveți o urgență, e bine să aveți un astfel de produs la îndemână!

Ce spuneți? Ați încerca un asftel de kit? Dacă folositi deja acest produs spuneți-mi și mie, vă rog ce părere aveți despre epilarea cu ceara caldă acasă?

O zi frumoasă!

No comments: