February 4, 2014

Apidermin - răsfățul părului și scalpului

Să îmi fie cu iertare, ieri nu am reușit să vă scriu, deși îmi propusesem :( Cum de v-am neglijat? Ei bine, în weekendul ce tocmai a trecut m-am apucat de un nou sport și trebuie să recunosc condiția mea fizică e varză așa că febra musculară și frigul îndurat m-au ținut departe de blogărit.

Acum, când ziua de muncă s-a terminat, iar Bandito stă liniștit lângă mine (nu foarte aproape, la distanța cuvenită pentru că e o mâță ce are nevoie de spațiu) e timpul să îmi trag sufletul și să vă vorbesc despre... noile produse pentru îngrijirea părului de la Complexul Apicol Veceslav Harnaj! 

Am primit spre testare la începutul lunii decembrie balsamul și masca de păr din gama Apidermin. Am preferat să încerc această gamă deoarece are scopul de a regenera firul de păr cu ajutorul lăptișorului de matcă și a bio-keratinei.

Cum mi s-a părut? => Balsamul și masca își fac treaba bine fără a se remarca totuși prin ceva în mod deosebit.

Balsamul are o consistență potrivită în ideea în care nu e perfect "untos", precum îmi place mie, dar nici nu se scurge de pe păr cum am întâlnit la alte balsamuri, precum cele Lush (cu care eu nu mă înțeleg de nici o culoare). Masca din fericire este mai densă și se comportă decent la aplicare.

Ca să definesc exact consitența potrivită a unui produs de îngrijire a părului, vă voi spune că din punctul meu de vedere acesta trebuie să fie asemanătoare cu cea a untului aflat la temperatura camerei. Mai exact produsul trebuie să fie maleabil la atingere, dar să își păstreze forma după așezare. Acest lucru presupune că balsamul/masca nu se va coporta ca un lichid, scurgându-se repede de pe păr (și având o consistenă precum cea a loțiunilor de corp sau a gelurilor de duș), ci va rămâne fixat pe firul de păr oferindu-i hidratarea de care acesta are nevoie.

Punctele forte ale acestor produse se laudă a fi ingredientele, dar remarcăm prezența lăptișorului de matcă și a keratinei abia la finalul listei ceea ce ne face să înțelegem că acestea nu se regăsesc în concentrație mare. Pe de altă parte, nu pot să nu recunosc că prezența lăptișorul de matcă în concentrații mari într-un produs nu ar fi oricum benefică, acesta putând cauza dermatite și chiar iritații ale scalpului (sursă aici).

Keratina, sub forma menționată pe etichetă "hydrolyzed keratin", are rolul de a ne face părul neted și mătăsos. Se spune că 80% din fibra capilară este alcătuită din keratină, iar proteinele, în cazul de față keratina hidrolizată (hidroliza este o reacție de descompunere a unor substanțe în apă), se presupune că sunt suficient de mici încăt să pătrundă în cuticula firlului de păr și să îl fortifice.


Ce m-a deranjat cel mai tare însă la capitolul ingrediente a fost parfumul! Da, știu, e ultimul în listă și nu poate să facă prea mult rău, însă parfumul acestui produs este deosebit de puternic, iar mie una nu îmi place deloc! Mai exact mirosul dulce al acestor produse îmi amintește de parfumurile care se vindeau la tarabe acum mai bine de 10 ani, când eu eram în generală, acele "sexy senorita" pe care le primeam la ziua mea și de care nu știam cum să mă mai scap!

Prin urmare, dacă cumva vre-un reprezentant al Complexului va ajunge să citească aceste rânduri, îl rog frumos să elimine din formularea acestor produse parfumul strident! Dacă cineva se simte tentat de ingredientele acestor produse s-ar putea râzgandi când îi simte mirosul. Un lucru acceptabil este ca un produs să nu conțină îngrediente din categoria "fragrance", iar rezultatul să nu fie tocmai ademenitor și cu totul altă situație întâlnim când produsul le conține, dar miroase la fel de neplăcut!

Per total, pot spune că produsele nu sunt proaste, ele având la bază ingrediente benefice. În cele 4 săptămâni de utilizare nu am observat efecte deosebite asupra părului meu. Inițial, am avut senzația că părul mi se încâlcește mai tare după folosirea lor, în comparație cu alte produse, dar trebuie să țineți cont de faptul că eu am un păr rebel, ondulat de mama natură (sau mai bine spus de la tata natură, pentru că maicămea are nevoie de soluție pentru permanent ca să aibă părul ondulat).

Produsele sunt accesibile găsindu-se în magazine sau pe site-ul producătorului. Pe pagina Complexului Apicol balsamul se poate cumpăra la 11,88 RON, iar masca la 14,37 RON.

Ce spuneți, vă tentează aceste produse? Ce îmi recomandați să mai încerc de la această firmă? 

6 comments:

Adelina Radu said...

Nici eu nu reusesc să îmi pieptăn părul, iar prin urmare balsamul este absolut necesar în rutina de îngrijire a părului meu. Am observat că sunt balsamuri mai eficiente și altele mai putin eficiente la descâlcire. Deși acesta nu se remarcă la acest capitol, trebuie să recunosc și eu că îmi lasă părul moale. Tu ce gamă ai testat?

Adelina Radu said...

Salut draga Adelina. De acum incolo o sa-ti vizitez mai des blogul!
Am auzit mult despre aceste produse, desi m-au tentat inca nu le-am incercat, m-am axat pe brandul Yves Rocher si nu prea am cumparat alta gama, posibil ca in viitorul apropiat sa o incerc, mai ales ca, contine ingrediente naturale, desi daca parfumul este prea puternic, ma gandesc de doua ori daca o voi cumpara...in orice caz imi place mult descrierea ta!
Te pup.
Andrea

Adelina Radu said...

Ai un blog fain, mi-ar placea sa ne urmarim reciproc, ce spui? Te astept si pe la mine, daca vrei, putem facem schimb si de blogroll! Let me know.

http://the-may-day.blogspot.ro/

Adelina Radu said...

Am primit si eu spre testare balsamul si masca in varianta mini si , ca si tine, nu m-am inteles absolut deloc cu mirosul strident al produselor, care rămânea în păr pt câteva ore.


Catalina
www.ebonyvintage.blogspot.com

Adelina Radu said...

abia astept sa va revad pe toate !!!
pupici

Adelina Radu said...

cat de frumos! big hug, Adelina! see you soon!