October 9, 2013

Rutina mea de îngrijire când sunt bolnavă

În perioada aceasta mai toată lumea se luptă cu câte o răceală, viroza, uneori chiar și cu gripă. Eu sufăr de sinuzită cronică așa că de fiecare dată când vine vremea rea și mă răcesc puțin, sinusurile mele frontale o iau razna. Cum se manifestă această sinuzită? Mă doare capul în special în partea sinușilor frontali, îmi lăcrimează ochii, mi se înfundă urechile și bineînțeles, nu mai pot respira, așa că îmi suflu nasul într-o veselie! 

Evident, în această perioadă nimeni nu mai are chef să respecte pașii de îngrijire ai tenului, însă din păcate deshidratarea ce ne afectezăorganismul când suntem bolnavi, lasă urme chiar și pe tenul nostru. Pentru a nu pierde strălucirea pe care ne chinuim să o menținem printr-o rutină corectă, sunt necesare minim câteva etape de îngrijire.

Iar acum, să vă povestesc rutina mea:

Dimineața încep prin a mă spăla pe față cu cleanser (1), aștept puțin și aplic un antioxidant - dacă mă simt în stare, depinde cât de avansată mi-e boala (2), iar la final o cremă hidratantă cu factor de protecție solară (3 sau 4). Pentru că nu ieșim prea mult din acsă în această perioadă, mă limitez la o cremă cu SPF până în 30. Deși tenul meu este mixt (spre normal chiar) în perioada aceasta apelez la o cremă destinată tenului uscat (5) pentru zona nasului și partea superioră a buzelor deoarece aceste zone se irită cel mai tare când suntem răcite (doar ne suflăm nasul non-stop, nu?). Pe toată durata zilei aplic cât de des îmi amintesc un balsam de buze putenic hidratant (6).

Seara urmez exact acei pași de mai sus: folosesc același cleanser (1), antioxidantul (2) și crema hidratantă (5 și 7), alegând de această dată o variant ce nu oferă protecție solară. Nu uit nici balsamul de buze cu miere (6) îl țin tot timpul la îndemână să fiu sigură că nu uit să îl folosesc. Spre deosebire de zilele obișnuite las deoparte exfoliantul, iar dacă starea de spirit și boala îmi permite (adică rareori), îmi aplic în acest timp și o mască hidratantă, tot pe bază de miere (8).

Machiaj - Eu una prefer să nu mă machiez în aceste zile. Cine are chef de pensule, pudră șia alte cele cănd are febră și nasul îndundat? Însă dacă chiaaaaaaaaaar e nevoie, apelez la un BB cream  (1) pe care îl aplic în locul cremei hidratante dimineața. Dacă răceala a lăsat urme adânci pe tenul meu (poate niște cearcăne pronunțate?) mai apelez la puțin corector, iar în final puțin luciu de buze hidratant (2) sau un balsam colorat (3 - eu personal aleg în perioada aceasta Maybelline Baby Lips).

Sper să țineți minte această postare data viitoare când vă răciți și să vă auto-impuneți să respectați minim acești pași! Dacă nu ați răcit încă, aveți grijă de voi și consumați multe vitamine, fie că faceți asta mâncând multe fructe și legume, fie că apelați ca mine la varianta iherb.com și luați Rainbow Light

Voi ce rutină de îngrijire urmați când sunteți răcite? 

Pe final, închei această postare cu un ceai cald... ideal când suntem răcite și anume Lipton Green Tea - Lemon Melissa.

3 comments:

Adelina Radu said...

nici nu vreau sa aud si nici nu vreau sa-ti povestesc ce am patit eu 10 ani :((
mergi la profesorul Sarafoleanu neaparat, el te poate ajuta!

Adelina Radu said...

Am o doctorita de care sunt ft multumita, insa din cate am inteles de sinuzita cronica nu scapi :( Multumesc mult pt recomandare, dar nu sunt din Bucuresti (si nu ajung nici macar rar pe acolo)

Adelina Radu said...

eu cand sunt racita nu am chef de nimic, acu scapai de o raceala si prietenii mei cei mai buni au fost paracetamolul si tantum verde spray:)))