October 10, 2013

Ceai - 13. Dilmah Rose With French Vanilla

Știu că nu toată lumea e pasionată de ceaiuri așa ca mine. Dar dacă îmi citiți blogul, vă rog să îmi acceptați acest mic capriciu și să îmi primiți cu bunăvoință postările despre ceaiuri! 

Astăzi vreau să vă prezint un ceai pe care nu îl voi lăuda, dar de care vreau să vă spun pentru a vă avertiza... să vă gândiți de două ori înainte de a îl pune în coș: ceaiul de trandafiri cu vanilie franceză de la Dilmah.

Deoarece face parte din colecția "Dilmah Excepțional" mă așteptam ca acest ceai să îmi umple casa de un miors fin de trandafiri cu note ușor dulci de vanilie, dar nu a fost nici pe departe aroma așteptată. Ceaiul de față are un gust puternic de trandafiri ce mă duce cu gândul la un parfum strident destinat doamnelor de vârsta a 3a (și să îmi fie cu iertare dacă le-am jignit).

E drept că eu nu prea apreciez produsele cu aromă de trandafiri, deși îmi palce floare în sine, însă am cumpărat acest ceai când prietena mea Adina a fost la mine în vizită deoarece ea este o mare fană a tot ce înseamnă produse cu aromă de roze. Dar din păcate, nici ea nu a fost foarte încântată de acest ceai :(

Ingrediente: ceai negru de tip Ceylon, arome (vanilie franceză - 4%, trandafiri - 0,5 %)

Formă de prezentare: Dilmah Rose With French Vanilla are 20 de pliculețe piramidale de 2 grame fiecare.

Mod de preparare: Un pliculeț este suficient pentru 220 ml de apă fierbinte (~100° Celsius) pși se recomandă o infuzie de circa 3-5 minute.

Prin urmare, eu spun să stați departe de acest ceai, nu își merită banii. Dacă sunteți curioase să încercați o băutură cu aromă de roze, încercați mai bine Lipton White Tea Rose Violet, este mai rafinat ca aromă sau mai bine supus mult mai puțin strident decât acesta.

Totuși, am întâlnit pe internet păreri total diferite despre acest ceai. Unii spun că este excepțional... aici ar fi o grămadă de review-uri pozitive (da, sunt oamnei care lasă review la ceai, obsedați ca mine probabil). Totuși, s-ar putea să îi mai dau o șansă și să fac cu el înghețată pentru că am găsit pe internet o rețetă ce are la abză acest ceai.


Concluzie: Dacă vă plac mult aromele de roze puteți să îl încercați, dar dacă nu mai bine vă abțineți-vă având în vedere că nici nu are un preț foarte mic, fiind undeva la 3,5 euro - ceea ce nu e enorm de mult dacă produsul merită, dar după părerea mea... mai bine nu!

Vouă vă plac produsele cu parfum sau gust de trandafiri?

1 comment:

Adelina Radu said...

Inca nu am gustat niciun ceai cu aroma de roze, dar daca voi fi tentata ma voi indrepta spre Lipton. :)