May 2, 2013

O delicioasă Pască cu ciocolată!

Vă amintiți rețeta mea de pască cu smântână de anul trecut? Ei bine, tot atunci pregăteam pentru voi o rețetă de pască bună de tot, cu ciocolată, însă timpul a fost scurt și nu am reușit să o public. Un an mai târziu vin să vă prezint totuși cea dea doua pască din seria deserturilor de Paşte: pasca cu ciocolată!

De ce avem nevoie pentru început:
  • 1 pachet cacao (100 gr),
  • 1 pachet unt/margarină (200gr),
  • 600 gr zahăr,
  • 4 linguri faină,
  • 3 căni lapte (200gr /cana)
  • 7 ouă,
  • esenţă rom,
  • vanilie/zahăr vanilat
  • și bineînțeles, alutaul fraged preparat după rețeta de aici.
Se amestecă zahărul şi cacao,

după care se pune laptele rece. 

Se amesteca putin sa se desprinda cocoloasele care se formeaza si se pune la fiert. 

Se amestecă continuu sa nu se prinda (puneţi de la început la foc mic).

După ce se formeaza crema ca o smantana subtire, se dă la racit putin si se punecand este calduta compozitia, untul sau margarina (preparatul iese indiferent de ce adăugaţi. În trecut foloseam margarină, însă în timp am devenit mai atentă la nutriție şi nu mănânc grăsimi vegetale hidrogenate a.k.a. margarină - sună mai interesant prima variantă, nu?:) ).

Amestecaţi până se topeşte untul şi lasaţi la răcit .

Se bat ouale întregi și se amestecă cu compoziția de cacao:

Dacă este moale se mai pot adăuga două linguri de faină, după care se dă la cuptor.

Nu îmi mai amintesc câte minute am lasat pasca la cuptor, dar cel mai bine e să se controleze pasca cu o scobitoare să vă asigurați că e bine închegată. Când aluatul este bine copt, puteți să scoateși pasca deoarece chiar dacă pare moale, se va mai întări o dată răcită.

Din păcate, nu am rețeta deoarece aceasta a fost pasca realizată anul trecut, dar pe care aș fi făcut-o din nou dacă nu aș fi plecat în concediu de Paște. Oricum, sper că rețeta mea va ajutat puțin să înțelegeți cum se realizează acest deliciu pascal, iar dacă v-am folosit de "inspirație", tare curioasă sunt cum a ieșit Pasca voastră de ciocolată! Poftă bună și Sărbatori Pascale Fericite!

2 comments:

Adelina Radu said...

e interesanta, cred ca e nevoe de un foc mic/mediu ca sa nu se arda la baza pasca cat timp se coace la interior si pusa la mijloc sau mai sus in cuptor ca sa se rumeneasca fain.


Paste fericit!:*

Adelina Radu said...

abia astept si eu sa pap! face mama :)