April 13, 2013

Ce trebuie să ști despre: Îngirjirea și aspectul impecabil al tenului

Am auzit multe prietene vorbind despre problemele tenului lor, despre porii dilatați, cearcănele și punctele negre ce le dau bătăi de cap și am observat că de cele mai multe ori acestea nu cunoșteau etapele esențiale de îngrijire ale tenului. Recunosc, în urmă cu aproximativ 3/4 ani, cunoștințele mele în materie de cosmetică și make-up erau destul de slabe, dar am realizat că trebuie să recuperez și astăzi pot spune că înțeleg noțiunile esețiale și știu să îmi îngrijesc corect pielea.
Glandele sebacee produc sebum care "unge" pielea

Cel mai important în îngrijirea tenului (de orice fel, dar cu precădere în cazul tenului sensibil) este folosirea frecventă și corectă a produselor bine formulate, iar prin asta mă refer la respectare pașilor zilnici de îngrijire a tenului:
- curățare
- tratament (dacă e cazul)
- hidratare 
- și neaparat protecție solară (dimineața).

Fie că e prima oră din zi, fie că vă pregătiți de culcare, este absolut esențial să respectați cu regularitate nevoiele tenului vostru și să îi oferiți substanțele de care acesta are nevoie. Pielea trebuie curățată atât dimineața (pentru a stăpâni secreția naturală de sebum - vezi diagrama de mai sus), cât și seara pentru a îndeparta machiajul și praful de peste zi. Totodată, ea trebuie hidratată și protejată de razele dăunătorare ale soarelui, cel mai mare "aliat" al ridurilor și problemelor dermatologice. Pentru mai multe articole acest subiect, vă invit să consultați următoarele siteuri, sursele mele de încredere despre îngrijirea tenului: http://pasagera.ro/ (în română) și http://www.paulaschoice.com/beautypedia/ (în engleză).

Pielea trebuie tratată doar cu produse bine formulate (fără iritanți)
Am vorbit deja în postările anterioare despre rutina mea zilnică, despre produsele pe care le recomand pentru îngrijirea tenului și sper ca și voi (așa cum am observat din feedback-ul articolelor publicate) să aveți grija de tenul vostru și să nu îl chinuiți cu produse de proastă calitate, pline de iritanți.
Dar să presupunem că avem grijă așa cum trebuie de tenul nostru și totuși acesta nu arată așa cum ne-am dori. Ce e de făcut în acest caz? Ei bine, cel mai probabil va trebui să apelăm la machiaj. Pentru mine, elementul de rezistență al oricărui machiaj o reprezintă un fond de ten bun ce se aplică uniform și rezistă o durată îndelungată.

Conform multor teorii eronate, machiajul nu va face mai rău tenului, cel puțin nu atunci când folosim (așa cum am menșionat deja) produsele corecte. Chiar și un fond de ten sau o pudră pot avea efecte benefice asupra tenului. Fie că unele produse oferă hidratatre, fie că protejează împotriva razelor dăunătoare ale soarelui, folosite corect acestea ne ajută să obtinem tenul perfect la care visăm, cel pe care îl vedem în reviste și pe care ni-l dorim cu atâta ardoare.

O sugestie de fond de ten corect formulat, am regăsit pe blogul Ioanei Dumitrache, cea care ne-a făcut cunoștință aici cu două fonduri de ten La Roche Posay din gama Toleriane Teint, produse ce nu  conţin conservanţi sau parfum și vin cu protecție solară inclusă, având SPF 20.

Sursa: http://ioanadumitrache.ro/
Acest articol destinat îngrijiri tenului a luat naștere la inițiativa Ioanei Dumitrache în colaborare cu La Roche Posay și reprezintă înscrierea mea la concursul organizat pe blogul său. Pentru mai multe detalii despre acest concurs și cum puteți participa și voi, vă invit să accesați blogul Ioanei și să citiți articolul "CONCURS! Testeazã noile fonduri de ten Toleriane Teint".

În final, aș dori să vă întreb dacă voi respectați aceastp rutină de îngrijire zilnic și care este părerea voastră despre ea.

4 comments:

Adelina Radu said...

foarte frumos articolul tau!
Ai un tag/award de la mine:
http://frommegwithlove.blogspot.ro/2013/04/tag-versatile-blogger-award.html

te pup!

Adelina Radu said...

E foarte bine scris articolul tau :) Te invit si pe la mine cand ai timp ^_^

Adelina Radu said...

Te voi "vizita",negreşit

Adelina Radu said...

L-am realizat și din uitucă ce sunt te-am nominalizat si pe tine! Am fost foarte cascata in zilele acestea de inainte de vacanta :(