March 9, 2013

Un weekend gastronomic!

sursă foto: www.petitchef.ro
Bună dragelor! Cum este weekendul vostru? Al meu se prezintă cât se poate de plăcut, relaxant și cu multe ore petrecute în bucătarie, dar nu din necesitate, ci din plăcere. Acum îmi stau la dospit mucenicii (da, știu că trebuia să îi am făcuți deja, dar mai bine mai târziu decât niciodată), iar mai încolo urmează să îi devorez cu poftă (can't wait!).

Pentru cei ce nu știu la ce mă refer când vorbesc despre mucenici, astăzi biserica Ortodoxa sărbătorește Sfinții mucenici, iar credincioșii (în special cei din Moldova și Dobrogea - sau așa cred, cert e că în Ardeal de unde sunt eu, lumea nu prea are idee la ce mă refer), obișnuiesc să celebreze printr-un desert specific, unul realizat dintr-un aluat de cozonac și înmiresmat cu nucă și miere. Delicios!

Iar ca să pastrez în bucătărie mirosul înmiresmat al bucatelor decicioase, pentru mâine am în program un delicios "Jerk chicken" o rețetă Jamaicană picantă pe care am învățat-o de la celebrul Jamie Oliver.. miami!
sursă foto: www.livingdoing.org
Deși nu îmi place să fac mâncare atunci când "trebuie", recunosc că o fac din plăcere când am timp (;i dispoziția necesară). Vouă vă place să gătiți? Ce ați mai făcut bun în ultimul timp? Sunt dispusă la sugestii!

2 comments:

Adelina Radu said...

in opinia mea, au ajuns mucenicii destul de cunoscuti si in Ardeal :). eu n-am facut anul asta, din pacate...

Adelina Radu said...

la noi in Ardeal nu se tine aceasta traditie , dar pare una ft gustoasa !!! :D


pupici si o saptamana frumoasa !