March 11, 2013

Suplimentele mele

Astăzi vă voi scrie niște rânduri despre suplimentele pe care le iau deoarece am fost întrebată în comentarii despre acestea, cât și alte lucruri pe care le-am comandat de pe iherb. Pentru moment însă, voi enumera doar suplimentele, urmând ca pe viitor să aduc în discuție și restul produselor.


1. Multivitamine Rainbow Light, Woman's One (pentru femei). Dacă vreți să luați multivitamine și nu știți ce tip/brand să alegeți, vă propun pe cele de la Rainbow Light. Bine dozate, aceste mutivitamine vă oferă într-o singur pastilă ceea ce aveți nevoie pentru întreaga zi. Dacă prețul este aparent mai mare comparativ cu alte produse, să știți că merită investiția! Am simțiti îmbunătățiri încă din primele săptâmâni de administrare și intenționez să le cumpăr și pe viitor. Ah... și nu mi-a crescut pofta de mâncare! Nu mai mult decât o aveam deja (eu sunt oricum mâncăcioasă)!

2. Extract de mlădițe de zmeur. Acest supliment este singurul produs românesc pe care îl utilizez. De mai bine de un an am început tratamentul cu extract de mlădițe de zmeur recomandat în cazul ovarelor polichistice. Inițial am folosit extractul sub formă de sirop (picături ce se dizolvă în apă), dar în urma unui sfat primit de la o persoană ce a studiat mult metodele naturiste, am decis administrarea de capsule. Nu pot să spun că m-a scăpat de crampele violente pe care le acuz deseori, însă acestea s-au rărit, iar de aceea voi continua să folosesc acest supliment natural.

3. Nature's Way, Hair & Skin, With MSM și Glucosamine este un supliment în care îmi pun speranțe mari deoarece părul meu este foarte dificil. Oricâtă grija aș avea de el și indiferent ce produse de îngrijire folosesc, nu crește defel. Am grijă să îmi tund vârfurile regulat pentru a preveni roaderea masivă a firelor de păr, dar în zadar. Sper că acest supliment îmi va fi benefic, iar pentru că știu că sunteți curioase de eficiența acestuia am să încerc să vă țin la curent dacă voi observa sau nu vre-o modificare pe parcursul administrării sale.

4. Now Foods, Luteină, 10 mg Nu am început încă administrarea acestui supliemente, dar urmează să îl iau după ce voi termina Nature's Way Hair and Skin, deoarece nu vreau să îmi bombardez organismul cu prea multe dintr-o dată. Nu spun că suplimentele ar fi nocive, însă având în vedere că nu am obișnuit să iau întotdauna, am considerat că e mai bine să le administrez treptat. Luteina este considerată a fi benefică pentru ochi și vreau neaparat să o încerc deoarece vederea mi-a slăbit considerabil în ultimii doi ani.

5. Complex de B-uri Source Naturals, 50 mg. Eu obișnuiesc să iau un complex de B-uri atunci când nu iau multivitamine, le aternez. În timp, voi încerca să le folosesc în paralel.

6. Dacă sunteți interesate și de produse pentru iubiții/soții sau frații voștri, am să vă spun că prietenul meu ia Multivitamine Rainbow Light, Man's One. Este mulțumit de acestea, deoarece spre deosebire de alte produse similare acestea par să se asimileze bine în corp și să dea energia necesară pentru întreaga zi.
Poate mă veți întreba de ce iau suplimente, îmi veți spune că aș putea să îmi iau din hrană toți nutrienții necesari șamd însă eu nu sunt de acord cu aceste afirmații, iar pentru săptămâna ce vine am pregătit un articol în care îmi exprim pledoaria pentru acestea.

Sunt curioasă dăcă voi luați suplimente, iar dacă da, ce anume și de unde le comandați?

În cazul în care nu ați pus încă nici o comandă de pe Iherb (greu de crezut), puteți folosi la prima comandă codul meu de reducere ADU995. Utilizându-l veți beneficia de 10$ reducere la prima comanda de peste 40$ si 5$ la comenziile mai mici de această sumă.

10 comments:

Adelina Radu said...

Ce de suplimente ! Nu sunt nesănătoase într-un număr atât de mare ? Ai vorbit cu un doctor înainte să le iei ?
Eu nu iau...

Adelina Radu said...

eu nu prea eau multivitamine insa in urma unor cercetari de ale mele am descoperit ca problema sanatatii mele este datorata si lipsei de vitamine din organism acum eau centru multivitamine A-Z , sunt cam scumpe dar se vad si rezultate .

Adelina Radu said...

Sper sa te simti mai bine pe viitor!

Adelina Radu said...

Nu, nu am discutat cu un doctor despre fiecare in parte, dar am vorbit in mare cu doctorul meu generalist despre acest aspect. Suplimentele nutritive alese cu atentie nu au cum sa fie nesanatoase, ele aduc un aport de vitamine absolut necesar organismului, vitamine de care avem nevoie, dar pe care nu avem cum altfel sa le luam (alimentatia noatsra fiind mult prea saraca in nutrienti).

Adelina Radu said...

Am văzut la câteva persoane că iau diverse suplimente alimentare și chiar încep să mă întreb dacă nu ar trebui să mă informez, să merg la doctor și să aflu dacă am și eu nevoie, atîta timp când nu fac altceva decât bine. Acestea te pot face să ai câteva kg în plus ? :D

Adelina Radu said...

Foarte multe suplimente maresc pofta de mancare. Ma bucur sa iti spun ca cele ce le iau in prezent chiar nu imi provoaca o pofta exagerata si manac normal. Problema care am intalnit-o eu la multi doctori e ca in loc sa recomande saupliemntele corecte sau sa iti spuna ce e bun si ce nu e bun, ei zic din start ca nu ai nevoie. Doctorii nu rpea cunosc subiectul. Larisa, ai vazut documentarul food matters? Spune-mi daca nu, ca sa iti dau link-ul, te va ajuta.

Adelina Radu said...

Nu, nu l-am văzut. Chiar te rog. Mulțumesc pentru toate informațiile oferite ! ;;)

Adelina Radu said...

Si eu zic ca e bine sa se ia multivitamine, desigur pe baza analizelor periodice si stiind cam ce carente exista. Nu tot ce luam din hrana sau medicamente se asimileaza.

Adelina Radu said...

Uite aici link-ul. Voi scrie maine un articol despre acest subiect si voi mai da atunci cateva linkuri :)

Adelina Radu said...

Eu iau Vitamina A, Vizual Forte, Echinaceea si un sulpliment pentru par :-*