March 13, 2013

De ce sunt PRO suplimente alimentare

Am văzut că în ultimul timp este foarte înverşunată tematrica suplimenetelor alimentare, iar de cele mai multe ori, acestea sunt prezentate doar din prisma lor negativă (cel puţin asta am dedus eu dintr-o emisiune „Romania, te iubesc” unde au fost enumerate în mare parte doar păreri divergente şi nu explicaţii logice, educative).

Pentru că eu fac parte din categoria celor PRO suplimente şi mi-am îndrumat şi prietenele să facă la fel, mă văd nevoită să îmi explic decizia. Nu consider că trebuie să exagerăm prim a ne hrăni doar cu pastile, nu susţin metodele „la modă” de detoxifiere şi chiar mă opun pastilor pentru slabit, însă trebuie să facem difereţa între acestea şi produsele care pot aduce cu adevărat un aport benefic şi să înţelegem eficienţa suplimentelor nutritive şi a vitaminelor în compensarea carenţelor alimentare.

În definiţie se spune că omul poate să îşi ia toate substanţele necesare din hrana, însă mai cu toţii ştim că alimentele pe care le consumăm acum nu mai sunt ce erau altă dată. Găinile nu se mai hrănesc cu râme şi buruieni, cum ar fi natural, şi chiar şi ţăranii le cresc cu porumb şi diverse vitamine, iar legumele şi fructele sunt şi ele stropite cu divere substanţe. Toate acestea fac alimentele să îşi piardă din vitamine, iar noi ajungem să consumăm calori goale.

Din păcate, deşi încerc să citesc şi să ma documentez despre fiecare pastiluţă şi subtanţă ingerată, nu mă simt suficient de calificată pentru a vă oferi sfaturi referitoare la ce anume să luaţi, însă vă rog să vă gândiţi la acest aspect şi să studiţi subiectul înainte de a adopta ipoteza „suplimentele sunt rele, ele reprezintă doar marketing”.

Mai jos, am ales pentru voi, două articole esenţiale aş putea spune, despre supliemente:
  • http://www.doctoroz.com/videos/dr-oz-3-key-supplements
  • http://www.doctoroz.com/videos/daily-dose-omega-3
Documentarul Food Matters - http://www.sorgotmihai.go.ro/pagina/1.html
De asemenea, vă recomand cu încredere și blogul lui Cristian Mărgărit și site-ul www.getfit.ro.
Am ţinut să fac această introducere pentru a nu crea confuzii şi a vă explica că sunt perfect conştientă de produsele pe care le consum, produse pe care le-am enumerat într-un articol la începutul acestei săptămâni marea lor majoritate reprezentând produse pe care le achizționez de pe iherb.com.

Dacă decideţi că aveţi nevoie de suplimente, atunci vă recomand să vă documentaţi bine înainte de a le cumpăra.

Dacă doriţi să faceţi o comanda pe Iherb.com puteţi folosi codul ADU995 pentru o reducere de 10$ la o comandă de minim 40$ şi de 5$ la comenzile mai mici. Tot cu acest cod veţi primi o reducere aditională de 5% (chiar şi la produsele deja reduse) dacă comanda e de minim 60$, iar pentru o mostră gratuită alegeţi ceva din sectiunea freebies.

Puteţi consulta aici ofertele zilnice şi săptămânale Iherb.com

2 comments:

Adelina Radu said...

si eu folosesc diverse suplimente alimentare de ceva vreme...nu stiu cat de bine mi-au facut , dar de 4 ani nu am mai facut gripa si faceam niste gripe tyeribile de inbolnaveam juma din populatia orasului :)))

Adelina Radu said...

Ma bucur sa aud asta, multa sanatate!