March 7, 2013

Ceai - 7. Twinings Sweet Fennel

Twinings Sweet Fennel - Stânga
Vă spuneam săptămâna trecuta într-o postare similară despre faptul ca voi relua discuțiile despre ceaiuri și infuzii de fructe. Sper ca va plăcut articolul anterior despre Twinings Camomile & Spiced Apple deoarece astăzi vom continua cu același brand, dar vom analiza aroma dulce a chimenului  (fennel).

Vă propun așadar să încercați o infuzie de plante de la Twinings ce vă va revigora și vă va revitaliza, o băutură recomfortantă de chimen, dulce, aromată și foarte recomandată pentru propietățiile sale benefice pentru digestie.

Incrediente: semințe de chimen - tratate la aburi pentru a le proteja gustul delicat.

Formă de prezentare: Twinings Sweet Fennel are 40 grame dozate sub forma a 20 de pliculeţe simple (fără ață).

Mod de prepaprare
: Turnaţi 200 ml de apă proapăt fiartă peste pliculeţul de ceai şi lăsaţi la infuzat pentru circa 2-3 minute. Ceaiul se poate îndulci cu puțină miere, însă nu cred că veți simți nevoia el fiind deja dulce.

Impresii:Un ceai dulce, aș spune că e potrivit după mase și chiar și seara. Pentru zilele calde se recomandă să se servească rece, cu gheță și câteva feliuțe de portocale.

Informaţii nutriţionale: O cană de 200 ml conţine mai puţin de 4 kcal şi sub 0,6 gram de proteine sau carbohidraţi. Valorile sunt calculate pentru o cană de infuzie neîndulcită.

Concluzie: Pentru a savura această infuzie de plante, trebuie să vă placă aromele dulci, gulstul său fiind similar cu cel al infuziilor de lemn dulce sau anason. Dacă aromele de mai sus vă plac, vă recomand să îl încercați cu atât mai mult cu cât este benefic digestiei.

Pret: Am cumpărat acest ceai în vară din Marea Britanie (din Waitrose) și am plătit 1,2 - 1,5 lire pe o cutie. La noi am înțeles că ar costa în jur de 12 lei.

2 comments:

Adelina Radu said...

Ceaiul de chimen imi place la nebunie, cand eram mica mama ne facea vara ceai de menta, toamna ceai de tei si iarna ceai de chimen :)

Adelina Radu said...

Ma bucur sa aud asta, inseamna ca acest ceai inseamna mai mult decat o aroma, el are o conotatie speciala pentru tine