February 9, 2013

O gustare dulce, rapidă și ușoară!

Zilele acestea mi-a venit în minte să fac ceva bun și economic în același timp, mai exact să fac o prăjitură apelând la incrediente pe care deja le am în casa. Trebuia să scap cumva de o punguță de cocos care se învechea pe zi ce trece și doream să creez un preparat în care textura acestuia să nu se fie pregnantă deoarece iubitului meu nu îi place cocosul.

Mi-am amintit așadar că aveam în caietul cu rețete o prăjitură pe bază de biscuți, feluri variate de alune și lapte condensat așa că m-am pus repede pe treabă. Din fericire, timpul nu mă presa, iar în bucătarie era o lumină bună pentru fotografiat ceea ce m-a dus cu gândul la posibilitatea de a crea o rețetă în imagini pe care să o împart cu voi.

Incredientele folosite de mine au fost:
-  100 de grame biscuți cu unt - cam 12 bucăți (se poate face și cu alți biscuți, însă cei pe bază de unt sunt favoriții mei)
-  80 grame unt
-  80 grame cocos (eu am folosit jumătate din pachetul de cocos)
- 120 grame nuci și alune de pădure
- 150 grame cicocolată (de care vă palce mai mult, eu am combinat cioclata amară premium, cicolata cu lapte și ciocolată albă)
-  1 conservă de lapte condensat (are cam 400 ml)

Mod de preparare:
Țin să menționez că aveam rețeta aceasta notată în mare și că nu erau menționați cu exactitate pașii așa că am improvizat mult, dacă doriți rețeta exactă, cred că o puteți găsi pe blogul Gabrielei Cara pentru că după tatăl meu (care e marele specialist în materie de artă gastronomică), ea e sursa mea principală de inspirație.

Prima dată am topit untul:

L-am adăugat în tavă ca prim strat pentru a permite lipirea celorlalte incredinte ce urmau:
 După aceea am fărmat biscuiții și i-am așezat în tavă:
Peste ei am așezat un strat egal de cocos:
Urmat de un strat de nuci și alune de pădure:
Și finalizat printr-un strat de fulgi de ciocolată:
După preferințe, se poate utiliza o singură sau mai multe arome de ciocolată. Eu am dorit să apelez la mai multe variante, iar în final am presărat laptele condensat:
După cum am încercat să subliniez în imaginea de mai sus, tava alesă trebuie să fie una mai mică, preferabil pătrată (precum cea pentru brownies). Tava mea are 24x24 de cm.

Mai jos, puteți vedea prăjitura mea înainte și după o sesiune de "bronz" sănătos la cca 180 de grade Celsius.
În final, am să vă las să o savurați vizual printr-o imagine pe care aș numi-o, firește: "sugestistie de prezentare".
Ce spunețo, vă tentează această gustare dulce? Dacă da, vă invit la mine... încă mai am puțin în tavă!

Poftă bună!

5 comments:

Adelina Radu said...

am si eu ceva de genul, insa adaugam lapte condensat :D
arata delicios.

Adelina Radu said...

miammmiii! cred ca e tare buna. :)

Adelina Radu said...

Wow, cum arata, cred ca e foarte buna :X

Adelina Radu said...

Arata grozav! Presupun ca nu a supravietuit pana a doua zi. :)

Adelina Radu said...

Sa stii ca a tinut pana astazi! Am incercat sa mancam cate putin doar, pentru a nu exagera cu dulciurile, era hipercalorica!