November 11, 2012

Tailanda - Our summer escape

Am decis că de astăzi voi începe să scriu despre impresiile mele de călătorie. Am atâtea amintiri frumoase că nici nu ştiu ce ţară sau ce loc să aleg. Ar fi potrivit să scriu despre Cipru, ţara în care trăiesc, dar când mă gândesc la vacanţe de vis, mintea mea zboară pe cu totul şi cu totul alte tărâmuri. 

Voi începe totuşi prin a vă povesti despre ţara care m-a impresionat cel mai mult până acum, şi anume Tailanda. 

În iunie 2011 am petrecut împreună cu iubitul meu 2 săptămâni de vis în ţara zămbetelor. Nefiind adepţii circuitelor organizate sau a pachetelor turistice disponibile în agenţii, ne-am pus la punct singurei propriul plan de explorare a Tailandei. În cele 13 zile de călătorie am încercat să vizităm toate atracţiile importante ale ţări, lăsând totuşi la o parte zonele foarte populare (Pattaya sau Puket) şi punând accentul pe zonele mai puţin cunoscute, dar mult mai frumoase şi de-a dreptul feerice (Koh Phi Phi Leh si Koh Phi Phi Don).

Dar să începem cu începutul. Ca orice turist în Tailanda, prima oară veţi pune piciorul în Bangkok. Oraş al contrastelor, pe mine acest loc m-a bulversat total. Să fi fost de vină căldura, umiditatea excesiva, poluarea, mizeria, culorile vibrante, opulenţa sau sărăcia, nu ştiu, însă acest oraş nu mi-a plăcut. M-a impresionat prin grandoarea sa, dar totuşi nu mi-a plăcut.

Eu sunt un o adeptă a metropolelor: îmi plac oraşele mari, dezvoltate, fie ele şi aglomerate, dar Bagkok-ul mi s-a părut cam dezordonat şi ameţitor (nu aş spune chiar cel mai dezordonat pentru ca acel titlu îl acord cu certitudine Cairoului).

Pe de altă parte, au fost multe lucruri care mi-a plăcut în acest oraş. Am adorat templele superbe, statuetele aurii ale lui Buddha, oamenii fericiţi, saloanele de masaj aflate la tot pasul, tarabele cu fructe proaspete, cele cu shake-uri delicioase, palatele grandioase ale familiei regale (palate în arthitectura cărora au copiat tot ce li s-a părut frumos prin lume).

Bangkokul este un oraș al contrastelor: un loc al sărăcieie și al luxului, o metropolă ce strălucește prin arhitectură în ciuda traficului gri. Este un loc unde tristețea omaneilor încercați de viață se transformă în zâmbetele sincere atunci când te zăresc pe tine, un neînsemnat turist ce le vizitează patria.

Despre Bangkok și alte tărâmuri minunate vă voi vorbi mai pe larg în articolele de călătorie ce urmează. Sper să vă placă Tailanda văzută prin ochii mei, iar dacă nu ați avut ocazia să o vedeți sper să vă conving să o vizitați pentru că întradevăr e o ţară minunată!

3 comments:

Adelina Radu said...

mă bucur că ai început să scrii despre călătorii!!!! fermecătoare de-a dreptul țara și cu siguranță exotică!

Adelina Radu said...

Oh wow, imi place la nebunie sa citesc impresii din calatorii!

Adelina Radu said...

 Voi icnerca sa scriu cat un articol de genul in fiecare duminica :)