December 13, 2011

Facebook updates - spam!

Da, recunosc şi eu am facebook şi blog şi câteodată mai mă plâng cu ajutorul lor, dar de ce unii trebuie să abuzeze de asta şi ne pun la curent cu aberaţii din viaţa lor? Pe mine personal mă irită statusurile de genul:

  • Au mai rămas X zile! Da, înţeleg că sunteţi entuziasmaţi cu privire la evenimentele ce vor să vină de genul: nuntă, naştere, botez, concediu, următoarea beţie sau alte baliverne, însă nu pe toţi ne interesează! Dacă anunţaţi un eveniment major din viaţa voastră, este suficient să o faceţi o dată, de două ori, iar eu am să mă prefac că îmi pasă şi am să vă spun ceva frumos, dar nimeni nu are nevoie de update-uri periodice de genul: "au mai ramas 223 de zile pana la nuntă", iar a doua zi "au mai ramas 222 de zile până la nuntă"... după doar 24 de ore noi nici nu am apucat să uităm!
  • Declaraţii de dragoste. Să înţelegem un lucru: mă bucur pentru cei care se iubesc, care sunt îndrăgostiţi, se logodesc sau se căsătoresc şi aşa mai departe însă nu doresc să fiu la curent cu viaţa voastră sentimentală. E de ajuns să anunţi veste o dată şi ne bucurăm cu toţii pentru voi, insă chestiile de genul "te iubesc Georgică" şi "tu esti viaţa mea Marinică" nu intereseză pe nimeni, iar declaraţiile de genul "tu esti viaţa/lumina/căldura/conopida mea" sau "- Eu te iubesc mai mult. - Ba eu te iubesc mai mult!" cu atât mai puţin. Pentru cei ce nu se pot abţine amintiţi-vă ca există mesajele, acele opţiuni prin care transmiteţi o idee unei singure persoane, cea în cauză sau că există telefone mobilee.
  • Check-in exasperant. Ok, eşti la un restaurant, te plictiseşti până vine mâncarea şi dai "check-in" pe Facebook, se acceptă. Dar de ce uni simt nevoia să transmită periodic unde se află? Ai reuşit să ajungi şi tu în concediu ăla amărât, iar poporul trebuie să ştie neaparat toate crâşmenele... pardon, terasele prin care ai trecut? Ne bucurăm că te-ai dus in Turcia, Bulgaria (sau unde mai merg piţile si cocălariilor), dar dacă ne-ai anunţat mai des de 2-3 ori înseamnă că încerci să te lauzi şi e clar că suferi de un complex de inferioritate.
  • Despre felul în care toţi au ajuns fotografi şi artişti şi ne promoveză talentele lor pe Facebook, nu îmi exprim părerea, imaginea de alături vorbeşte de la sine.

Acum mulţi dintre cei ce se regăsesc în cele de mai sus îmi vor spune că nu am decât să nu mă uit, respectiv să îi şterg şi am să le spun că pe mare majoritate i-am şters deja, iar cei pe care îi mai am încă în listă fac parte din categoria celor a căror postări îmi sunt ascunse (pt a evita situaţii jenante de genul "de ce m-ai şters din listă"?). Postul de pe blog se adresează doar celor ce ar fi tentaţi să o ia şi ei pe această "arătură", stop spamming, we don't care anyway!

No comments: